ΚΟΣΜΟΣ

Ρέντσι: Διαρθρωτική παρέμβαση για να στηριχθούν οι σεισμόπληκτες περιοχές

Ρέντσι: Διαρθρωτική παρέμβαση για να στηριχθούν οι σεισμόπληκτες περιοχές
Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι φτάνει στο Καμερίνο, την επομένη του σεισμού που συγκλόνισε την κεντρική Ιταλία, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 REUTERS/Max Rossi

«Χρειάζεται διαρθρωτική παρέμβαση για να στηριχθούν οι σεισμόπληκτες περιοχές. Πρέπει να το εξηγήσουμε στην Ιταλία, στην Ευρώπη, στους πάντες», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι (Matteo Renzi), κατά την επίσκεψή του σε στις περιοχές που χτυπήθηκαν χθες βράδυ από τον Εγκέλαδο στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

«Ο στόχος μας είναι να μην στηθούν καν καταυλισμοί με σκηνές, διότι βρισκόμαστε στα τέλη Οκτωβρίου», πρόσθεσε ο ιταλός πρωθυπουργός. «Ο σεισμός μας δοκιμάζει σκληρά, αλλά η Ιταλία δεν θα αφήσει μόνους τους πολίτες της, είμαστε πιο δυνατοί και θα το αποδείξουμε», διαβεβαίωσε.

Ο Ρέντσι ζήτησε από το κοινοβούλιο να ψηφίσει το συντομότερο δυνατό τα μέτρα που ενέκρινε η κυβέρνησή του μετά τον θανατηφόρο σεισμό που έπληξε την περιοχή του Αματρίτσε (Amatrice), την 24η Αυγούστου. Τα μέτρα αυτά, σύμφωνα με τον κεντροαριστερό πρωθυπουργό της Ιταλίας, θα βοηθήσουν και στην αντιμετώπιση της νέας κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στις περιφέρειες Μάρκε (Marche) και Ούμπρια (Umbria).

Οι μετασεισμικές δονήσεις έχουν ξεπεράσει τις πεντακόσιες από χθες βράδυ, εκ των οποίων τριάντα ήταν ισχυρότερες των 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Οι άστεγοι, μέχρι στιγμής, υπολογίζονται σε 5.000 και στην πλειονότητά τους θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία στην παραθαλάσσια περιοχή της Αδριατικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ