Κλειστά τα χρηματιστήρια τη Δευτέρα και τη Τρίτη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Χρηματιστήριο
PixabayΚλειστά θα παραμείνουν την Δευτέρα και την Τρίτη οι αγορές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μετά τα χτυπήματα που δέχθηκαν σε τουριστικούς και στρατιωτικούς στόχους από το Ιράν.
Συγκεκριμένα, η Αρχή Κεφαλαιαγοράς των ΗΑΕ ανακοίνωσε ότι το Χρηματιστήριο του Αμπού Ντάμπι και η Χρηματιστηριακή Αγορά του Ντουμπάι θα παραμείνουν κλειστά στις 2 και 3 Μαρτίου.
«Η Αρχή θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην περιοχή και να αξιολογεί την κατάσταση σε συνεχή βάση, λαμβάνοντας περαιτέρω μέτρα, όπως κρίνεται απαραίτητο», ανέφερε σε δήλωσή της.
Πέντε από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια
Τα δύο χρηματιστήρια των ΗΑΕ συγκαταλέγονται στα πέντε μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Μέσης Ανατολής και φιλοξενούν μερικές από τις πιο αξιόλογες εισηγμένες εταιρείες της περιοχής.
Οι αγορές του Κόλπου που άνοιξαν την Κυριακή σημείωσαν απότομες πτώσεις. Ο δείκτης αναφοράς της Σαουδικής Αραβίας υποχώρησε κατά περισσότερο από 4% κατά την έναρξη των συναλλαγών, ο δείκτης του Ομάν υποχώρησε κατά 3% και ο κύριος δείκτης της Αιγύπτου έχασε 5,44%, ενώ το Κουβέιτ ανέστειλε εντελώς τις συναλλαγές.
Ιταλία: 13χρονος μαχαίρωσε καθηγήτρια στην είσοδο του σχολείου και βιντεοσκόπησε την επίθεση (pic)
17:50
Συνεδριάζει την Πέμπτη στις 11 το υπουργικό συμβούλιο - Ο κατώτατος μισθός στα θέματα της ατζέντας
17:38
Μέση Ανατολή: Ξεπέρασαν τις 4.500 οι νεκροί από την έναρξη του πολέμου - Οι 3.291 στο Ιράν
17:26
Κέρκυρα: Χειροπέδες σε 41χρονο αρχαιοκάπηλο - Κατασχέθηκαν 22 αρχαία νομίσματα
17:14