ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ισραηλινοί μπήκαν στο νότιο Λίβαμνο: «Η Χεζμπολάχ θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεων της»

Οι Ισραηλινοί μπήκαν στο νότιο Λίβαμνο: «Η Χεζμπολάχ θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεων της»

Καπνός υψώνεται από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε νότιο προάστιο της Βηρυτού, στον Λίβανο, Τρίτη 3 Μαρτίου

AP Photo/Hussein Malla

Στο νότιο Λίβανο επιχειρεί ο στρατός του Ισραήλ, πραγματοποιώντας την απειλή για χερσαία επέμβαση στην περιοχή, μετά τα χτυπήματα της Χεζμπολάχ.

Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις είναι τοποθετημένες σε διάφορα σημεία κοντά στην περιοχή των συνόρων.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, διεξάγονται στοχευμένες επιθέσεις εναντίον των τρομοκρατικών υποδομών της Χεζμπολάχ, «προκειμένου να εξαλειφθούν οι απειλές και να αποτραπούν απόπειρες διείσδυσης σε ισραηλινό έδαφος».

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ επέλεξε να επιτεθεί στο Ισραήλ εκ μέρους του ιρανικού καθεστώτος και θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεών της», λέει.