Κίνα: Καλεί το Ισραήλ να σταματήσει άμεσα τις επιθέσεις κατά του Ιράν
Στρατιώτες στέκονται προσοχή μποστά από την σημαία της Κίνας
(AP Photo/Andy Wong)Να «σταματήσει αμέσως» το Ισραήλ τα πλήγματα κατά του Ιράν κάλεσε σήμερα ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι τον Ισραηλινό ομόλογό του Γίντεον Σάαρ, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
«Η Κίνα ζητεί την άμεση παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων προκειμένου η σύγκρουση να μην επεκταθεί περαιτέρω και να μην γίνει ανεξέλεγκτη», δήλωσε.
«Η Κίνα αντιτίθεται σε οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση εξαπολύεται από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ κατά του Ιράν» τόνισε ο Ουάνγκ, σύμφωνα με το Xinhua, καθώς «η ισχύς δεν μπορεί πράγματι να επιλύσει τα προβλήματα, μόνο να δημιουργήσει νέα προβλήματα και να έχει σοβαρές συνέπειες».
«Οι πρόσφατες διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ σημείωναν εμφανή πρόοδο. Δυστυχώς, η διαδικασία αυτή διακόπηκε από τους βομβαρδισμούς», επέκρινε ο Ουάνγκ, ενώ η Τεχεράνη εντείνει σήμερα τις επιθέσεις της στοχεύοντας θεσεις που συνδέονται με τις ΗΠΑ στον Κόλπο, σε αντίποινα για τον άνευ προηγουμένου πόλεμο που έχουν εξαπολύσει το Ισραήλ οι ΗΠΑ εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πόλεμος στο Ιράν: Δώδεκα τραυματίες στο Ισραήλ από ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις
Το Κατάρ χτύπησε το Ιράν - Για αυτοάμυνα κάνει λόγο η Ντόχα
Απειλές Χεζμπολάχ σε ΗΠΑ, Ισραήλ: «Αν ο εχθρός θέλει ανοιχτό πόλεμο, θα τον έχει»
ΑΤ Ομονοίας: Ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης
09:33
Ουκρανία: Πώς δολοφονήθηκε η 39χρονη πίσω από την έκρηξη στο Μονακό - Αποκαλυπτική μαρτυρία
09:32
Άργος: Απολογούνται οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν 20χρονο -«Η βαλλιστική θα δώσει απαντήσεις»
09:27
Ο Κρίστοφερ Νόλαν γράφει ιστορία: Πρώτη φορά υπογράφει στίχους για την «Οδύσσεια»
09:17