ΚΟΣΜΟΣ

Η ψηλότερη εκκλησία στον κόσμο κινδυνεύει λόγω... ούρων (pics)

Η ψηλότερη εκκλησία στον κόσμο κινδυνεύει λόγω... ούρων (pics)
CNNi

Έχει ύψος 162 μέτρα και είναι η ψηλότερη εκκλησία στον κόσμο. Βρίσκεται στη Γερμανία, στην πόλη του Ουλμ συγκεκριμένα και φέρει το όνομα της πόλης της. Η Ulm Minister διατρέχει σοβαρό κίνδυνο.

Οι υπάλληλοι που είναι υπεύθυνοι για την συντήρηση της εκκλησία σημάνουν συναγερμό και υποδεικνύουν την αμαρτωλή πράξη των ανθρώπων, που έχει θέσει τον ναό σε «θανάσιμο» κίνδυνο.

Η πέτρινη βάση του Γοτθικού ναού, που αποτέλεσε φάρος για όσους ψάχνουν τον δρόμο της εξιλέωσης, έχει διαβρωθεί σε τεράστιο βαθμό από αλάτι και χημικά που περιλαμβάνονται... στα ούρα.

Η ούρηση ή «Wildpinkler», όπως λένε οι Γερμανοί, έχει αναδειχθεί σε τόσο μεγάλο πρόβλημα που νωρίτερα φέτος η πόλη επέβαλε μεγαλύτερα από τα ήδη υπάρχοντα πρόστιμα. Όσοι πιάνονται στα πράσα θα πρέπει να πληρώσουν έως και 100 ευρώ.

«Έχω τα μάτια μου ανοιχτά εδώ και μισό χρόνο, αλλά και πάλι, έχει γεμίσει με ούρα και εμετό», λέει ο υπεύθυνος συντήρησης του ναού, Michael Hilbert, στη Südwest Presse. «Είναι θέμα διατήρησης της τάξης και της ηρεμίας».

germania

Με την εορταστική περίοδο να πλησιάζει, μια γιορτή κρασιού και μια αγορά να διοργανώνονται για τα Χριστούγεννα, ο Hilbert ζητά από τους διοργανωτές να λάβουν μέτρα και να στήσουν δημόσιες τουαλέτες.

Υπεύθυνη επικοινωνίας της πόλης παραδέχθηκε μιλώντας στο γερμανικό μέσο πως «όσο υπάρχουν άνθρωποι» μια οριστική λύση στο θέμα δεν πρόκειται να υπάρξει.

Είπε στην εφημερίδα ότι «η πόλη τα πάει πάρα πολύ καλά» στις προσπάθειες της να επικοινωνήσει το πρόβλημα, αλλά παρόλο που οι αστυνομικές περιπολίες έχουν αυξηθεί και οι διοργανωτές εκδηλώσεων γνωρίζουν την κατάσταση, η επιβολή μεγαλύτερων προστίμων δεν έχει μπορέσει να σταματήσει τους παραβάτες.

Urine is eroding the world's tallest church tower

By Maureen O'Hare, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ