Υεμένη: Σιίτες αντάρτες εκτόξευσαν πύραυλο κατά της Μέκκας
Οι σίτες αντάρτες στην Υεμένη εκτόξευσαν την Παρασκευή πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς κατά περιοχής στη Μέκκας της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσε σήμερα η υπό σαουδαραβική διοίκηση αραβική συμμαχία που μάχεται εναντίον τους.
Ο πύραυλος εβλήθη χθες περίπου στις 21.00, τοπική και ώρα Ελλάδος, από την επαρχία Σαάντα, προπύργιο των ανταρτών στη βόρεια Υεμένη «με στόχο και προσανατολισμό την περιοχή της Μέκκας», στη δυτική Σαουδική Αραβία.
«Η αντιαεροπορική άμυνα κατόρθωσε να τον καταρρίψει και καταστρέψει περίπου 65 χλμ έξω από τη Μέκκα, χωρίς να προκληθούν άλλες ζημιές», αναφέρεται στο ανακοινωθέν της συμμαχίας σύμφωνα με το ΑΠΕ. Η Μέκκα απέχει πάνω από 500 χλμ από την Υεμένη.
Η Σουδική Αραβία έχει εγκαταστήσει συστοιχίες πυραύλων Πάτριοτ για να καταρρίπτει τους βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύουν εναντίον του εδάφους της οι στασιαστές στην Υεμένη. Πρόκειται για την δεύτερη βολή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς εντός του Οκτωβρίου.
ΝΑΤΟ για Ισπανία: «Δεν υπάρχει διάταξη για την αποβολή μελών» - Απάντηση σε δημοσίευμα του Reuters
16:53
Χέγκσεθ: Ο πόλεμος κατά του Ιράν «δώρο στον κόσμο»
16:41
Άγιος Δημήτριος: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις φίλοι του 20χρονου - Αναβλήθηκε η δίκη για τη Δευτέρα
16:33
Σταύρος Παπασταύρου στο CNN Greece: H επιτυχία της ΔΕΗ, είναι επιτυχία της Ελλάδος
16:30