Τραμπ στο CNNi: «H Κούβα θα πέσει σύντομα, είμαστε επικεντρωμένοι σε αυτό»
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
(AP Photo/Alex Brandon)Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο CNNi σήμερα Παρασκευή (6/3), ότι η Κούβα «θα πέσει πολύ σύντομα».
«Η Κούβα θα πέσει πολύ σύντομα, παρεμπιπτόντως, χωρίς να έχει σχέση, αλλά και η Κούβα θα πέσει. Θέλουν τόσο πολύ να κάνουν μια συμφωνία», δήλωσε σε δημοσιογράφο του CNNi στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνέντευξης, όταν αναφερόταν στην επιτυχία του αμερικανικού στρατού κατά τη δεύτερη θητεία του.
«Θέλουν να κάνουν μια συμφωνία, οπότε θα στείλω τον Μάρκο (Ρούμπιο) εκεί και θα δούμε πώς θα πάει. Είμαστε πραγματικά επικεντρωμένοι σε αυτό τώρα. Έχουμε πολύ χρόνο, αλλά η Κούβα είναι έτοιμη - μετά από 50 χρόνια», πρόσθεσε.
«Το παρακολουθώ εδώ και 50 χρόνια, αλλά παρ' όλα αυτά έπεσε στα χέρια μου. Και τα πάμε πολύ καλά», συνέχισε.
Σημειώνεται ότι μια μέρα νωρίτερα, ο Τραμπ δήλωσε στο Λευκό Οίκο ότι είναι μόνο «ζήτημα χρόνου» πριν οι Αμερικανοί Κουβανοί μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, υπονοώντας ότι αυτό είναι το επόμενο θέμα στην ατζέντα της κυβέρνησης μετά τον συνεχιζόμενο πόλεμο με το Ιράν.
«Κάνει κάποια δουλειά, και η επόμενη θα είναι, θέλουμε να κάνουμε αυτό το ειδικό θέμα με την Κούβα», είπε ο Τραμπ αναφερόμενος στον υπουργό Εξωτερικών του.
«Περιμένει. Αλλά λέει: «Ας τελειώσουμε πρώτα αυτό». Θα μπορούσαμε να τα κάνουμε όλα ταυτόχρονα, αλλά θα συμβούν άσχημα πράγματα. Αν παρατηρήσετε τις χώρες όλα αυτά τα χρόνια, όταν τα κάνετε όλα πολύ γρήγορα, συμβαίνουν άσχημα πράγματα. Δεν θα αφήσουμε να συμβεί τίποτα άσχημο σε αυτή τη χώρα», σημείωσε.
Πότε κλείνει η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων για το επίδομα παιδιού - Τι πρέπει να γνωρίζετε
03:00
Στάλθηκαν τα πρώτα ραβασάκια για ανασφάλιστα ΙΧ και τέλη κυκλοφορίας
02:00
Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν αυξήσεις στον κατώτατο μισθό από τον Απρίλιο
01:00
Πότε ξεκινά η αποστολή των πρώτων εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ - Ποιοι έχουν απαλλαγή για δύο χρόνια
00:30