Η γαλλόφωνη Βαλλονία υπερψήφισε τη συμφωνία CETA
Το περιφερειακό Κοινοβούλιο της γαλλόφωνης Βαλονίας ψήφισε την Παρασκευή (28/10) υπέρ της συμφωνίας εμπορίου ΕΕ-Καναδά, λύνοντας το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί μετά τις αντιδράσεις εναντίον της που κινδύνευαν να βυθίσουν τη συμφωνία στο σύνολό της.
Οι βουλευτές της Βαλονίας, που ήταν σημαιοφόροι της αντιπολίτευσης στην Γενική Συμφωνία Οικονομικών κι Εμπορίου (CETA), υπερψήφισαν το νέο αναθεωρημένο κείμενο με 58 ψήφους υπέρ και πέντε κατά.
Όπως αναφέρεται και στο ΑΠΕ, στο σύνολό τους οι 28 κυβερνήσεις των χωρών μελών της ΕΕ υποστηρίζουν την υπογραφή της CETA, της οποίας οι υπέρμαχοι υποστηρίζουν ότι θα αυξήσει κατά 20% το εμπόριο, όμως η κεντρική κυβέρνηση του Βελγίου δεν είχε κατορθώσει έως σήμερα να δώσει την συγκατάθεσή της επειδή όφειλε να έχει εγκριθεί το κείμενο από τις ομόσπονδες περιφέρειες.
Βρέθηκε μετά από 80 χρόνια το ναυάγιο του διαβόητου «πλοίου της κόλασης»
09:40
«Αν δεν πετύχει, θα φταίει αυτός»: Το προσωπικό και πολιτικό στοίχημα του Βανς πίσω από τη συμφωνία
09:38
Θεσσαλονίκη: Δικογραφία σε βάρος 42χρονου μετά από απειλητικό mail για βόμβα σε εταιρεία
09:33
Καύσιμα: Περαιτέρω αποκλιμάκωση βλέπει η αγορά μετά τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν - Οι εκτιμήσεις για αντλία
09:27