«Περιμένουμε τα πλοία των ΗΠΑ στα Στενά του Ορμούζ» λέει το Ιράν - Νέες επιθέσεις από την Τεχεράνη
Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Abraham Lincoln
(Mass Communication Specialist 3rd Class Zachary Pearson/U.S. Navy via AP)Κύμα μαζικών επιθέσεων κατά του Ισραήλ και των αμερικανικών δυνάμεων ανακοίνωσε το Σάββατο (7/3) το Ιράν, με τους Φρουρούς της Επανάστασης να δηλώνουν ότι «περιμένουν» τις αμερικανικές δυνάμεις που αναμένεται να συνοδεύσουν τα εμπορικά πλοία που διαπλέουν στο Στενά του Χορμούζ.
«Το ιρανικό ναυτικό στοχοθέτησε αμερικανικές βάσεις και τα κατεχόμενα εδάφη (σ.σ. το Ισραήλ) με μαζικό κύμα επιθέσεων με drones», δήλωσαν οι ένοπλες δυνάμεις σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από το Irna.
Μεταξύ των στόχων που αναφέρθηκαν ήταν η βάση Αλ Μινχάντ, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου βρίσκονται αμερικανικά στρατεύματα, μια ακόμα βάση στο Κουβέιτ καθώς και μια «στρατηγική εγκατάσταση» στο Ισραήλ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Αναφορικά με τη συνοδεία από αμερικανικά πολεμικά εμπορικών πλοίων που διαπλέουν τα Στενά του Χορμούζ, όπου η ναυσιπλοΐα έχει σχεδόν παραλύσει λόγω του πολέμου στην περιοχή το Ιράν σημείωσε.
«Περιμένουμε την παρουσία τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Φρουρών Αλί Μοχάμεντ Ναΐνι, ύστερα από την ανακοίνωση του Αμερικανού υπουργού Ενέργειας Κρις Ράιτ ότι το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό ετοιμάζεται να συνοδεύσει πλοία στο Στενό του Χορμούζ.
«Συνιστούμε στους Αμερικάνους, πριν λάβουν την οποιαδήποτε απόφαση, να θυμηθούν την πυρκαγιά στο αμερικανικό δεξαμενόπλοιο Bridgeton το 1987 και τα πετρελαιοφόρα που πρόσφατα αποτέλεσαν στόχο», πρόσθεσε ο Ναΐνι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars.
Λόγω του πολέμου έχουν ελαχιστοποιηθεί οι διελεύσεις πλοίων από το Στενό του Χορμούζ, από όπου διέρχεται υπό κανονικές συνθήκες το 20% του πετρελαίου και του υγροποιημένου φυσικού αερίου που διακινείται διά θαλάσσης σε παγκόσμια κλίμακα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βίντεο αναπαριστά το υπόγειο καταφύγιο του Χαμενεΐ πριν το ισοπεδώσει το Ισραήλ
Οι IDF έπληξαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Τεχεράνη - Ιράν: «Έτοιμοι να απαντήσουμε στις ΗΠΑ»
Τελικά με ποιο Ιράν «είμαστε»; Τα στρατόπεδα και ο νέος «εμφύλιος»
Πρόστιμα και ποινές για όσους δεν έχουν εισιτήριο στα ΜΜΜ - Οι αλλαγές με τον νέο νόμο
01:00
Φορολογικές δηλώσεις: Τα 10 sos - Ποιες «παγίδες» πρέπει να προσέξετε
00:30
Τραμπ: Για 47 χρόνια το Ιράν ήταν ο νταής στην Μέση Ανατολή - Τώρα είναι σε φυγή
23:59
Το Ισραήλ βομβαρδίζει ιρανικές υποδομές, η Τεχεράνη απειλεί με αντίποινα, ο Τραμπ «θέλει» το Ορμούζ
23:59