Ιρανικό ΥΠΕΞ: «Έχουμε δικαίωμα αυτοάμυνας έναντι των ΗΠΑ και του Ισραήλ»
Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην Τεχεράνη
AP Photo/Vahid SalemiΤο Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε σε ανακοίνωσή του ότι η αντίδραση στην «βάρβαρη στρατιωτική επιθετικότητα» των ΗΠΑ και του Ισραήλ αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας στην αυτοάμυνα.
Ανέφερε ότι η Τεχεράνη θα συνεχίσει να αναλαμβάνει δράση «μέχρι να σταματήσει η επιθετικότητα ή μέχρι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να εκπληρώσει το καθήκον του, αναγνωρίζοντας τους επιτιθέμενους».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, «απαγορεύεται στα κράτη να επιτρέπουν τη χρήση του εδάφους τους, άμεσα ή έμμεσα, για την πρόκληση βλάβης και ζημιάς σε άλλα κράτη».
Το Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι το Ιράν έχει προβεί σε «απαραίτητες και αναλογικές αμυντικές ενέργειες» κατά των αμερικανικών βάσεων και ότι έχουν εκδοθεί συνεχείς προειδοποιήσεις.
Αυτό «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εκληφθεί ως εχθρότητα ή εχθρική στάση έναντι των χωρών της περιοχής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ισραήλ: Χτυπήματα σε τρεις ιρανικές πετρελαϊκές υποδομές στην Τεχεράνη (vids)
22:58
Απόπειρα επίθεσης του Ιράν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη - Καταδίκασε ο ιρακινός πρωθυπουργός
22:45
Λαριτζανί: Οι ΗΠΑ πίστευαν ότι θα έχουν ένα σύντομο πόλεμο στο Ιράν - Απέτυχαν στους στόχους τους
22:33
Τσίπρας: «Κόκκινη γραμμή» η μη χρήση των βάσεων σε ελληνικό έδαφος - Παράνομη η επίθεση στο Ιράν
22:20