ΚΟΣΜΟΣ

Τουσκ: Αποστολή επετεύχθη, η CETA θα υπογραφεί την Κυριακή

Τουσκ: Αποστολή επετεύχθη, η CETA θα υπογραφεί την Κυριακή
Ο βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ (Charles Michel) και ο υπουργός του των Εξωτερικών Ντιντιέ Ρέιντερς (Didier Reynders) απευθύνουν μήνυμα μετά από συνάντηση για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Καναδά (Comprehensive Economic and Trade Agreement – CETA), στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία του Λαμπερμόν (Lambermont) στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 REUTERS/Yves Herman

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Καναδάς θα διεξαγάγουν τη σύνοδο κορυφής για την υπογραφή της διμερούς συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου την Κυριακή, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ (Donald Tusk), αφού το Βέλγιο κατάφερε να εξασφαλίσει τη συναίνεση των τοπικών κυβερνήσεων της χώρας.

«Αποστολή επετεύχθη! Μόλις συμφώνησα με τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό να διεξαχθεί η Σύνοδος ΕΕ-Καναδά αυτή την Κυριακή», έγραψε ο Τουσκ στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Η σύνοδος για την υπογραφή της CETA (Περιεκτική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία ΕΕ-Καναδά) θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες και η τελετή υπογραφής θα λάβει χώρα το μεσημέρι, διευκρίνισε εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

CETA protests 2016 10 27T122712Z 2072195542 D1BEUJJOGUAE RTRMADP 3 EU CANADA TRADE

Διαδηλωτές διαμαρτύρονται κατά της CETA έξω από την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 - Πηγή: REUTERS/Yves Herman

ΔΗΜΟΦΙΛΗ