Ο Τραμπ δηλώνει ανοιχτός για υπό όρους συνομιλίες με το Ιράν
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλάει στη Σύνοδο Κορυφής της «Ασπίδας της Αμερικής», το Σάββατο 7 Μαρτίου 2026
AP Photo/Rebecca BlackwellΟ πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε στο Fox News ότι είναι πιθανό να είναι πρόθυμος να συνομιλήσει με το Ιράν, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τους όρους των συνομιλιών.
«Ακούω ότι θέλουν πολύ να μιλήσουν. Είναι πιθανό, εξαρτάται από τους όρους, πιθανό, μόνο πιθανό... Ξέρετε, κατά κάποιον τρόπο δεν χρειάζεται καν να μιλήσουμε πια, αν το σκεφτείτε πραγματικά, αλλά είναι πιθανό», ανέφερε συγκεκριμένα.
Ο Τραμπ είπε επίσης ότι τον εξέπληξε το γεγονός ότι το Ιράν στόχευσε χώρες του Περσικού Κόλπου ως απάντηση στις αμερικανικές και ισραηλινές επιθέσεις.
«Ένα από τα πράγματα που με εξέπληξαν περισσότερο ήταν όταν επιτέθηκαν σε χώρες που δεν τους επιτίθενται» δήλωσε.
Ανέφερε επίσης πως «δεν είναι ευχαριστημένος» με την επιλογή του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν και ότι τα αρχικά αποτελέσματα της στρατιωτικής επιχείρησης «Επική Οργή» έχουν ξεπεράσει «κατά πολύ τις προσδοκίες».
Ιρανός ΥΠΕΞ: «Οι συνομιλίες δεν είναι πλέον στην ατζέντα μας»
Νωρίτερα, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών είχε ξεκαθαρίσει πως δεν εξετάζεται η Τεχεράνη να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον.
«Έχουμε μια πολύ πικρή εμπειρία συνομιλιών με Αμερικανούς», είπε, σημειώνοντας ότι και οι δύο επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν, τον Ιούνιο και τώρα, ήρθαν μετά από ανεπιτυχείς διαπραγματεύσεις μεταξύ των χωρών. Οι συνομιλίες δεν είναι «πλέον στην ατζέντα μας», υποστήριξε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ιρανός ΥΠΕΞ: «Επιτέθηκαν στις πυρηνικές μας εγκαταστάσεις, αλλά δεν κατέστρεψαν το πρόγραμμα»
Stand up therapy: Μηχανής*Άνθρωπος - Συνοδοιπορικό 2026 - Θέατρο Αθήνα στις 31.3.2026
15:30
Με Ευρωπαϊκό Τάγμα Αξίας θα τιμηθεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο - Νέα τιμητική διάκριση
15:30
Ρέντης: Δύο συλλήψεις για πάνω από 13 κιλά ηρωίνη – Εντοπίστηκαν σε παράπηγμα (pic&vid)
15:22
Στροφή στην πυρηνική ενέργεια για την ΕΕ - Τι είναι οι μικροί πυρηνικοί αντιδραστήρες
15:15