Οι ΗΠΑ προειδοποιούν: Το Ιράν ενδέχεται να πλήξει πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Ιράκ
Το Ιράν ή οι σύμμαχοί του ενδέχεται να επιχειρήσουν να πλήξουν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις ή ξενοδοχεία στο Ιράκ προειδοποίησαν απόψε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη.
«Το Ιράν και οι τρομοκρατικές πολιτοφυλακές που ευθυγραμμίζονται μαζί του μπορεί να βάλουν στο στόχαστρο τις πετρελαϊκές και ενεργειακές υποδομές των ΗΠΑ στο Ιράκ», ανέφερε η πρεσβεία σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ως πιθανό στόχο και ξενοδοχεία, υπενθυμίζοντας ότι έχουν ήδη γίνει επιθέσεις, στο Ιρακινό Κουρδιστάν.
Πολλά κοιτάσματα και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Ιράκ έχουν πληγεί από μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την ημέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Πετρελαίου του Ιράκ, Σαχίμπ Μπαζούν, είπε την Τρίτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πολλοί εργαζόμενοι σε ξένες εταιρείες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα από τις αρχές Μαρτίου. Η Βαγδάτη προσπαθεί να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, κυρίως από αμερικανικές εταιρείες, σε διάφορους τομείς της οικονομίας της. Τον περασμένο μήνα το Ιράκ και ο αμερικανικός κολοσσός Chevron υπέγραψαν συμφωνίες για την ανάπτυξη και την εκμετάλλευση πολλές πετρελαιοπηγών, κυρίως στο νότιο τμήμα της χώρας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ιράν: Οι πύραυλοί μας μπορούν να στοχεύσουν οποιαδήποτε τοποθεσία θέλουμε
Βίντεο από το μπαράζ επιθέσεων με ρουκέτες στο Ισραήλ από το Λίβανο
Φρουροί της Επανάστασης: Έτοιμοι για ολοκληρωτικό πόλεμο - Ρουκέτες της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ
SPONSORED
Μαρινάκης κατά ΠΑΣΟΚ: Δεν απαντάει για το 1,2 εκατ. κρατικού χρήματος στον κ. Ανδρουλάκη
19:41
Χριστοδουλίδης: «Ποτέ δεν θα δεχτούμε τη λύση δύο κρατών - Η Ελλάδα ο πιο συνεπής μας σύμμαχος»
19:30
Συμμορία εξέδιδε πλαστές βεβαιώσεις για φυσικοθεραπείες: 264.000 ευρώ ζημιά στον ΕΟΠΥΥ
19:25
Σταθεροποιούνται τα ποσοστά παχυσαρκίας - Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Ελλάδα
19:05