Πάνω από 200 ρουκέτες εκτόξευσε η Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ
Εκτοξευτής πυραύλων Ιρανικού στρατού
(Iranian Army via AP)Πάνω από 200 ρουκέτες εκτόξευσε η Χεζμπολάχ στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ και σε περιοχές πιο βαθιά στο εσωτερικό της χώρας κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Πολλές από αυτές αναχαιτίστηκαν και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Οι σειρήνες άρχισαν να ηχούν το βράδυ της Τετάρτης σε όλο το βορρά και συνέχισαν σχεδόν ασταμάτητα για ώρες, προειδοποιώντας για επερχόμενες επιθέσεις από το Λίβανο και το Ιράν.
«Ο θόρυβος ήταν εξαιρετικός, ήταν πραγματικά τρομακτικός», είπε στο Associated Press η Ναάμα Ποράτ, κάτοικος της αγροτικής περιοχής Κλιλ, περίπου 15 χιλιόμετρα (9 μίλια) από τα σύνορα με το Λίβανο.
«Έχουν αποθέματα όπλων και αυτό δεν τελειώνει»
Οι εκρήξεις και οι αναχαιτίσεις στον αέρα ήταν τόσο δυνατές που η Ποράτ έτρεξε έξω με τον γιο της και πέρασε τη νύχτα εκεί, είπε.
Οι κάτοικοι του βορρά έχουν ακούσει επανειλημμένα από τους ηγέτες του Ισραήλ ότι η Χεζμπολάχ δέχτηκε ένα καταστροφικό πλήγμα στον προηγούμενο πόλεμο.
«Έχουν αποθέματα όπλων και αυτό δεν τελειώνει. Δεν ξέρουμε πόσα και τι να περιμένουμε», είπε η Ποράτ.
Με εκατοντάδες κροτίδες συνελήφθη 44χρονη στο Ηράκλειο
10:50
Ιεροσόλυμα: «Ανοιχτοί» από σήμερα για τους πιστούς ο Πανάγιος Τάφος και οι χώροι λατρείας (vid)
10:49
Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ
10:45
Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Τρικάλων ο φοιτητής του ΑΠΘ που διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα (vid)
10:33