Bloomberg: Το Ιράν ετοιμάζεται να επαναπατρίσει περίπου 180 ναύτες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ινδία
To IRIS Dena (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Silvia IzquierdoΤο Ιράν έχει οργανώσει ειδική μεταφορά για να επιστρέψουν στη χώρα περίπου 180 ναύτες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ινδία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Οι περισσότεροι από αυτούς αναμένεται να επιστρέψουν αεροπορικώς από τη νότια ινδική πόλη Κότσι.
Οι αρχές προετοιμάζουν επίσης τον επαναπατρισμό των σορών 84 Ιρανών ναυτών, οι οποίοι σκοτώθηκαν, όταν ένα αμερικανικό πλήγμα βύθισε το πλοίο τους σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Σρι Λάνκα στις 4 Μαρτίου, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Σρι Λάνκα.
Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι, το πλοίο ήταν άοπλο τη στιγμή που χτυπήθηκε.
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ο αμερικανικός στρατός κατέστρεψε το πλοίο, το οποίο είχε συμμετάσχει σε τελετουργική ναυτική εκδήλωση στην Ινδία, επειδή ήταν «πιο διασκεδαστικό να το βυθίσουν παρά να το καταλάβουν».
Αντιπολεμική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ: «Τέλος σε έναν πόλεμο χωρίς τέλος» (vid&pics)
21:53
Στους 365 οι Αμερικανοί στρατιωτικοί που τραυματίστηκαν στον πόλεμο του Ιράν
21:42
Το Ισραήλ έτοιμο να επιτεθεί σε ενεργειακές εγκαταστάσεις του Ιράν - Αναμένει το πράσινο φως των ΗΠΑ
21:32
Συνάντηση Ερντογάν - Ζελένσκι: Εξετάζουν συνεργασία σε κοινά έργα φυσικού αερίου
21:20