Πιθανό ο Τραμπ να «τερματίσει» τον πόλεμο σε μία ή δύο εβδομάδες λέει πρώην απεσταλμένος των ΗΠΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ
AP Photo/Evan VucciΟ Έλιοτ Άμπραμς, ο οποίος υπηρέτησε ως ειδικός απεσταλμένος για τη Βενεζουέλα και το Ιράν κατά την πρώτη θητεία του Αμερικανού προέδρου, δήλωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δύο επιλογές για τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν.
«Είτε θα υπάρξει κάποιο είδος εξέγερσης κατά του καθεστώτος, είτε πιθανότατα σε μία ή δύο εβδομάδες, ο πρόεδρος θα τον τερματίσει. Θα πει ότι ''πλήξαμε όλους τους στόχους που σχεδιάζαμε να πλήξουμε και τώρα τελείωσε''», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Άμπραμς σε συνέντευξή του στο CNNi.
«Πιστεύω ότι είναι πιο πιθανό απλώς να τον τερματίσει», είπε ο Άμπραμς, ο οποίος έχει επίσης διατελέσει ανώτερος ερευνητής για μεσανατολικές σπουδές στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων.
Ο Άμπραμς ανέφερε ότι αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο, επειδή, όπως υποστήριξε, παρότι «ο λαός του Ιράν πραγματικά μισεί (τη σημερινή ιρανική κυβέρνηση), αυτό δεν μας λέει αν θα καταρρεύσει σε μία εβδομάδα ή σε πέντε χρόνια».
ΕΝΤΟΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ: Κόλαση στην Τεχεράνη, επικήρυξη του... φυγά Χαμενεΐ και η «απόβαση» Αμερικανών πεζοναυτών
23:59
Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ ζήτησαν να αναβληθεί ο επόμενος γύρος των συνομιλιών για τον πόλεμο με τη Ρωσία
23:51
Moody’s: Αμετάβλητη η αξιολόγηση Baa3 για Ελλάδα, σταθερό outlook
23:49
Πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης ηλικιωμένων και ΑμεΑ - Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων
23:42