Χτυπήθηκε ελληνόκτητο πλοίο με 10 Έλληνες ναυτικούς στη Μαύρη Θάλασσα - Είναι καλά στην υγεία τους
Ανανεώθηκε:
Χτύπημα δέχθηκε ελληνόκτητο πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 10 Έλληνες ναυτικοί, στη Μαύρη Θάλασσα και συγκεκριμένα στο Νοβοροσίσκ, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας.
Το πλοίο βρισκόταν 14 ναυτικά μίλια ανοικτά από το Νοβοροσίσκ. «Έχουμε καθημερινή επικοινωνία» δήλωσε ο υπουργός.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλήγμα προκάλεσε υλικές ζημιές στη δεξιά πλευρά του πλοίου. Τα 24 μέλη του πληρώματος είναι σώα και αβλαβή.
«Νωρίτερα σήμερα το πρωί είχαμε ένα χτύπημα σε πλοίο με ελληνική σημαία έξω από το Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα, δεξαμενόπλοιο το οποίο είναι με ελληνική σημαία, 24 ναυτικοί, 10 Έλληνες καλά στην υγεία τους, ναυλωμένο από τη Chevron» δήλωσε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στην ΕΡΤ.
Ο ίδιος εκτιμά πως «το χτύπημα αυτό είναι στα πλαίσια της πίεσης την οποία βάζουν χώρες στην περιοχή, και σχετίζεται ίσως και με τις αποφάσεις που πάρθηκαν να επιτραπεί μερικώς στο ρωσικό πετρέλαιο η διακίνηση του για ένα μήνα. Έχω ενημερώσει τον κύριο πρωθυπουργό, ενημέρωσα και τον Υπουργό Εξωτερικών».
«Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτη, πολύ επικίνδυνη η στοχοποίηση των πλοίων μας με ελληνική σημαία, αλλά και των Ελλήνων των πλοίων τα οποία είναι νομίμως μισθωμένα ναυλωμένα και οι Έλληνες ναυτικοί και η ναυτιλία προσπαθεί να κάνει τη δουλειά της, θα έπρεπε κανονικά να είναι έξω από κάθε συμφέρον πολιτικό ή αν θέλετε σίγουρα έξω από τη σύρραξη την πολεμική» συμπλήρωσε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βασίλης Κικίλιας: 10 ελληνικά πλοία στον Περσικό Κόλπο με 85 Έλληνες ναυτικούς - «Είναι όλοι καλά»
Κικίλιας: Σε επιφυλακή για τις εξελίξεις στον Περσικό Κόλπο και στα Στενά του Ορμούζ
Ιράν: Καμιά πετρελαϊκή υποδομή δεν υπέστη ζημιά στο νησί Χαργκ - 15 εκρήξεις (vid)
09:50
Ισότιμα πτυχία για 400.000 αποφοίτους ΤΕΙ φέρνει νέα ρύθμιση: Τη Δευτέρα παρουσιάζεται στη Βουλή
09:40
Η Βιέννη σε 72 ώρες παρέα με τον βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin σεφ Konstantin Filippou
09:30
Data Centers: Το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, οι ευκαιρίες αλλά και οι προβληματισμοί
09:20