Ισλαμιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη σε εβραϊκό σχολείο στο Άμστερνταμ
Ανανεώθηκε:
Εβραϊκό σχολείο στην Ολλάνδία (φωτογραφία αρχείου)
AP Photo/Peter DejongΈκρηξη σημειώθηκε σε εβραϊκό σχολείο στο Άμστερνταμ το Σάββατο (14/3) την οποία ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση.
Η δήμαρχος της πόλης Φέμκε Χάλσεμα δήλωσε ότι πιστεύει πως η έκρηξη που σημειώθηκε τη νύχτα ήταν μια στοχευμένη επίθεση εναντίον της εβραϊκής κοινότητας.
Η αστυνομία και η πυροσβεστική έφτασαν άμεσα στο σημείο και όπως μεταδίδει το SkyNews οι ζημιές στο σχολείο ήταν περιορισμένες. Άγνωστο παραμένει αν υπάρχουν τραυματίες.
Η ίδια οργάνωση που επιτέθηκε σε Λιέγη και Ρότερνταμ
Η οργάνωση «Ashab Al Yamim» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε εβραϊκό σχολείο στο Άμστερνταμ, δημοσιεύοντας ένα βίντεο που φαίνεται να δείχνει την έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού.
Η νεοσύστατη σιιτική οργάνωση είχε αναλάβει επίσης την ευθύνη για την έκρηξη που σημειώθηκε έξω από συναγωγή στο Ρότερνταμ, αλλά και στη Λιέγη.
ΑΑΔΕ: Σε εφαρμογή το Ψηφιακό Αποδεικτικό Είσπραξης - Τι πρέπει να γνωρίζετε
05:00
ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις επιταγές αγοράς βιβλίων - Οι δικαιούχοι
04:00
Σε ισχύ η νέα ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών 72 δόσεων από τον e-ΕΦΚΑ - Οι προϋποθέσεις
03:00
Φορολογικές δηλώσεις: Ποια η προθεσμία υποβολής τους από τους υπόχρεους
02:00