Drone «Octopus» και drone που «ξεγελούν» νάρκες: Τι εξετάζει η Βρετανία για τα Στενά του Ορμούζ
Μία σειρά από επιλογές εξετάζει η Βρετανία «για να διασφαλίσει» την ασφάλεια της ναυτιλίας στην περιοχή, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου απαντώντας στο αίτημα του Ντόναλντ Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ.
Ανάμεσα σε αυτές τις επιλογές, όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα είναι και το ενδεχόμενο αποστολής ναρκαλιευτικών drones «Octopus». Σύμφωνα με την Telegraph, τα αναχαιτιστικά αυτά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, κατασκευάζονται στη Βρετανία για χρήση από τις ουκρανικές δυνάμεις.
Μία ακόμη εναλλακτική είναι η αποστολή αυτόνομων drones που καταφέρνουν να «ξεγελούν» τις θαλάσσιες νάρκες φέρνοντας παραπλανητικά ένα πλοίο κοντά, όπως μεταδίδουν οι Sunday Times.
Υπενθυμίζεται ότι, ο Ντόναλντ Τραμπ καλεί σε «διεθνή δράση» στα Στενά του Ορμούζ σημειώνοντας ότι οι χώρες που εφοδιάζονται με πετρέλαιο μέσω του κρίσιμου αυτού περάσματος «πρέπει να φροντίσουν για την ασφάλεια της διόδου, ενώ πρόσθεσε πως «εμείς θα βοηθήσουμε».
«Οι ΗΠΑ θα συντονιστούν επίσης με αυτές τις χώρες, ώστε όλα να προχωρήσουν γρήγορα, ομαλά και καλά. Αυτό θα έπρεπε να ήταν πάντα μια ομαδική προσπάθεια, και τώρα θα είναι» δήλωσε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χωρίς ανταπόκριση το κάλεσμα Τραμπ για «διεθνή δράση» για τα Στενά του Ορμούζ
Αγωγός πετρελαίου σε ρωσικό λιμάνι υπέστη ζημιές έπειτα από ουκρανική επίθεση με drones
08:51
«Ασπίδα» στην ενεργειακή κρίση το πάγωμα των τιμολογίων, οι επιδοτήσεις και το πλαφόν στα καύσιμα
08:48
Το Ιράν λέει ότι κατέρριψε αμερικανικό αεροσκάφος που αναζητούσε τον πιλότο - «Είναι σώος και ασφαλής» το μήνυμα Τραμπ
08:38
Μελέτη για το πέτρα-ψαλίδι-χαρτί αποκαλύπτει το πώς «διαβάζουμε» τους άλλους ανθρώπους
08:30