Ιράν: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ διόρισε σύμβουλό του πρώην διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης
Ο Μοτζχαμπά Χαμενεΐ
EPA/LEADER OFFICE/ ΑΠΕ - ΜΠΕΤον πρώην δοικητή των Φρουρών της Επανάστασης Μοχσέν Ρεζαέι διόρισε ως στρατιωτικό σύμβουλό του ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, Μοτζταμπά Χαμενεΐ, όπως αναφέρει το Ιρανικό Πρακτορείο Ειδήσεων Mehr, ως μία ένδειξη ότι μετά τον τραυματισμό του έχει την ικανότητα να ασκεί τα καθήκοντά του.
Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια των πληροφοριών που ήρθαν χθες στη δημοσιότητα ότι ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ μεταφέρθηκε στη Μόσχα για επείγουσα χειρουργική επέμβαση στο πόδι όπου τραυματίστηκε κατά την επίθεση που σκότωσε και τον πατέρα του Αλί Χαμενεΐ.
Σύμφωνα με το Iran International σε γραπτό διάταγμα που αποδίδεται στο νέο ηγέτη του Ιράν, ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ διέταξε τους αξιωματούχους που διορίστηκαν απευθείας από τον δολοφονημένο πατέρα του να συνεχίσουν να ασκούν τις θέσεις τους χωρίς να απαιτείται ανανέωση των διορισμών τους.
«Μετά από ερωτήσεις διευθυντών και αξιωματούχων που διορίστηκαν απευθείας από τον μάρτυρα ηγέτη, ανακοινώνω ότι κανένας από αυτούς δεν χρειάζεται ανανέωση του διορισμού του προς το παρόν», ανέφερε το διάταγμα που εκδόθηκε τη Δευτέρα, δίνοντας οδηγίες στους αξιωματούχους να συνεχίσουν τα καθήκοντά τους με βάση τις πολιτικές και τις οδηγίες που είχαν λάβει κατά τη διάρκεια της ζωής του Αλί Χαμενεΐ.
Ιράν: «Είναι σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του»
Παρά τις φήμες για την κακή κατάσταση της υγείας του το Ιράν επαναλαμβάνει ότι ο Ανώτατος Ηγέτης, αν και τραυματισμένος διατηρεί την ικανότητα να ασκεί τα καθήκοντά του.
«Δεν υπάρχει πρόβλημα με τον νέο Ανώτατο Ηγέτη» Μοτζτάμπα Χαμενεϊ, είπε σε συνέντευξή του το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, μετά τον ισχυρισμό του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκεθ την Παρασκευή, ότι τραυματίστηκε και πιθανότατα παραμορφώθηκε.
«Έστειλε το μήνυμά του χθες και θα εκτελέσει τα καθήκοντά του. Εκτελεί τα καθήκοντά του σύμφωνα με το σύνταγμα και θα συνεχίσει να το κάνει», πρόσθεσε μιλώντας στο MS Now.
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεϊ είχε προβεί στην πρώτη δήλωσή του την Πέμπτη, 12 Μαρτίου.
Σε αυτή είπε ότι όλες οι αμερικανικές βάσεις στην περιοχή θα πρέπει να κλείσουν αμέσως, καθώς, όπως τονίζει σε διαφορετική περίπτωση, θα δεχθούν επίθεση.
Ακόμη τόνισε ότι το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ θα συνεχιστεί προκειμένου να αποτελεί εργαλείο πίεσης στις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Σκάφος της Frontex με έξι επιβάτες βούλιαξε στο Καστελλόριζο - Δύο τραυματίες
18:00
Πώς η χρήση πυρομαχικών διασποράς από το Ιράν δοκιμάζει την αεράμυνα του Ισραήλ
17:56
Περιβαλλοντικό έγκλημα στις πλαγιές του Γράμμου - Εντοπίστηκαν νεκρά ζώα και 157 φόλες (pics)
17:49
LIVE ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: «Ο πόλεμος δεν θα κρατήσει πολύ» ισχυρίζεται ο Τραμπ – Συνεχίζονται οι πυραυλικές επιθέσεις σε Ιράν και Ισραήλ
17:40