Κούβα: Νέο μπλάκ άουτ σε ολόκληρο το νησί
Ένας άντρας διασχίζει έναν δρόμο κατά τη διάρκεια μπλάκ άουτ στην Αβάνα της Κούβας.
AP Photo/Ramon EspinosaΑξιωματούχοι στην Κούβα αναφέρουν νέο μπλάκ άουτ σε ολόκληρη την χώρα των περίπου 11 εκατομμυρίων κατοίκων, καθώς η κρίση που προκαλεί ο ενεργειακός αποκλεισμός των ΗΠΑ επιδεινώνεται.
Σύμφωνα με το Associated Press, το Υπουργείο Ενέργειας και Ορυχείων της Κούβας, με ανάρτησή του στο X σημειώνει μια «πλήρη αποσύνδεση» του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας και αναφέρει ότι διεξάγει έρευνα.
Ο Πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ προειδοποίησε την Παρασκευή ότι το νησί δεν είχε λάβει αποστολές πετρελαίου για περισσότερους από τρεις μήνες και ότι λειτουργούσε με ηλιακή ενέργεια, φυσικό αέριο και θερμοηλεκτρικούς σταθμούς.
Μια μαζική διακοπή πριν από μια εβδομάδα επηρέασε τη δυτική πλευρά του νησιού, αφήνοντας εκατομμύρια χωρίς ρεύμα.
Η Κούβα απέδωσε τα προβλήματά της στον ενεργειακό αποκλεισμό των ΗΠΑ. Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε τον Ιανουάριο για δασμούς σε οποιαδήποτε χώρα που θα πουλούσε ή θα παρείχε πετρέλαιο στο νησί.
ΕΝΦΙΑ : Πού θα βρείτε αναρτημένα τα εκκαθαριστικά - Ποια τα νέα δεδομένα
00:30
«Παρέμβαση στο Ορμούζ θα σήμαινε ένα βήμα προς την εμπλοκή στον πόλεμο» λέει η Μελόνι
23:59
Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑ 17Η ΜΕΡΑ: Στο κόκκινο η κόντρα ΗΠΑ - ΕΕ για τα Στενά του Ορμούζ - Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ιράν και Ισραήλ
23:54
Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήσεις και συλλήψεις για τη φραστική επίθεση εναντίον δημοσιογράφων στην Τούμπα
23:49