Το Ιράκ καταδικάζει την «απαίσια» επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη
Φλόγες τυλίγουν ένα κτήριο εντός του συγκροτήματος της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη
(AP Photo/Ali Jabar)Τις επιθέσεις κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Βαγδάτη καταδίκασε ο εκπρόσωπος του αρχηγού των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων, Σαμπάχ αλ-Νου’μάν, τονίζοντας ότι συνιστούν παραβίαση διεθνών συμφωνιών.
«Για ακόμη μία φορά, παράνομες ομάδες επανέλαβαν τη στυγερή επίθεσή τους, στοχοποιώντας το κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα, Βαγδάτη, το βράδυ αυτό», ανέφερε ο αλ-Νου’μάν σε δήλωση που περιήλθε στο Ιρακινό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Η εγκληματική αυτή ενέργεια, η οποία καταδικάζεται και απορρίπτεται από το κράτος, αποτελεί κατάφωρη τρομοκρατική επίθεση κατά της κυριαρχίας και του κύρους του Ιράκ», πρόσθεσε.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η στοχοποίηση διπλωματικών αποστολών συνιστά σοβαρή παραβίαση των διεθνών συμφωνιών και των διπλωματικών σχέσεων, επισημαίνοντας ότι ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων και πρωθυπουργός, Σία αλ-Σουντάνι, έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας να εντοπίσουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν στη δικαιοσύνη.
Χίος: Ενώπιον του εισαγγελέα οι τρεις από τους επτά συλληφθέντες που κατασκεύαζαν ρουκέτες (vid)
13:09
Juilliard String Quartet: Το θρυλικό κουαρτέτο εγχόρδων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
13:03
Μηταράκης: «Κινήθηκα απολύτως στο πλαίσιο του Συντάγματος – Ζητώ άμεσα την άρση της ασυλίας μου» (vid)
13:02
Εκδήλωση ΚΚΕ στο ΣΕΦ: Τώρα αγωνιστική συμπόρευση - Καμιά θυσία για τα κέρδη και τους πολέμους τους
12:51