Μερτς: «Ο πόλεμος στο Ιράν δεν ωφελεί κανέναν, είναι εις βάρος όλων»
Ο γερμανός Καγγελάριος Φρίντριχ Μερτς
AP Photo/Ebrahim NorooziΟ καγκελάριος της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς, δήλωσε σήμερα ότι βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία σχετικά με τον πόλεμο στο Ιράν με ηγέτες όπως ο Κίρ Στάρμερ του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και ο Εμανουέλ Μακρόν της Γαλλίας και η Τζιόρτζια Μελόνι της Ιταλίας.
Η Γερμανία δεν κλήθηκε να εκφράσει τη γνώμη της σχετικά με τον πόλεμο στο Ιράν, προσθέτει ο Μερτς, και παραμένει σκεπτικός ως προς το αν υπάρχει σχέδιο για την επίτευξη δημοκρατικών αλλαγών στη χώρα.
Ο Μερτς αναφέρει επίσης ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη πρέπει να αυξήσουν από κοινού την πίεση προς τη Ρωσία, προκειμένου να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία.
Όταν έρθει η ώρα, τόσο η Γερμανία όσο και η Ουκρανία θα συμμετάσχουν στις διαπραγματεύσεις για τις μεταπολεμικές εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία, προσθέτει ο Μερτς.
Μιλώντας στη Bundestag τα τελευταία λεπτά, ο Μερτς τόνισε επίσης τη σημασία της σύντομης ολοκλήρωσης της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Μοσάντ στρατολογεί στο εμπόλεμο Ιράν: «Επικοινωνήστε μαζί μας» το μήνυμά της
Το Κατάρ κατηγορεί το Ισραήλ για την επίθεση στο κοίτασμα φυσικού αερίου στον Περσικό
SPONSORED
Οσμή αερίου στην Αττική: Πάνω από 350 κλήσεις στην Πυροσβεστική - «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά»
11:38
Τραγωδία στις Μαλδίβες: Ανασύρθηκαν οι σοροί των δύο τελευταίων ιταλών δυτών
11:32
Μητσοτάκης σε Τασούλα: «Η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού δεν μας αφορά - Σε ένα χρόνο οι εκλογές»
11:31
Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ συμμετείχε δυναμικά στο REBRAIN GREECE στο Λονδίνο
11:25