ΚΟΣΜΟΣ

Ουρακοτάγκος υπό αιχμαλωσία αγκάλιαζε τον εαυτό του για... να κοιμηθεί (pics)

Ουρακοτάγκος υπό αιχμαλωσία αγκάλιαζε τον εαυτό του για... να κοιμηθεί (pics)
SWNS

Κυνηγοί βρήκαν έναν ορφανό ουρακοτάγκο να περιφέρεται και τον αιχμαλώτισαν τον περασμένο χρόνο.

Τον πούλησαν σε ιδιώτη, ο οποίος χωρίς ίχνος τύψεων τον αλυσόδεσε σε ένα πέρασμα 60 εκατοστών μεταξύ δύο σπιτιών. Ο μικρός ουρακοτάγκος παρέμενε φυλακισμένος και συχνά τον χρησιμοποιήσουν ως «διασκεδαστή» σε παιδικά πάρτι.

Για καλή του τύχη βρέθηκε και διασώθηκε. Οι σωτήρες του έντρομοι είδαν την κατάστασή του και μαρτυρούν πως είχε πέσει σε τόσο καταθλιπτική κατάσταση που αγκάλιαζε τον εαυτό του κάθε βράδυ για να κοιμηθεί.

ourakotagos1

Ο Panut Hadisiswoyo, από το κέντρο ενημέρωσης για Ουρακοτάγκους της Ινδονησίας είπε: «Ο άντρας που κρατούσε τον Mingky αιχμάλωτο, είπε ότι τον ήθελε αλυσοδεμένο για να διασκεδάζει την οικογένεια του». «Τον τάιζε λίγα φρούτα και μερικές φορές ρύζι, αλλά αυτό δεν ήταν ζωή για τον Mingky».

«Μέσω του δικτύου ενημέρωσης μας, ανακαλύψαμε την παράνομη κράτηση του σε σπίτι αγροτικής περιοχής κοντά στο Blang Pidie», είπε ο Hadisiswoyo και αποκάλυψε πως ο Mingky είναι περίπου 3 ετών.

Η υπηρεσία προστασίας ζώων επικοινώνησε και με την αστυνομία για να απελευθερωθεί ο ουρακοτάγκος. Φοβόταν πάρα πολύ να τον αγγίξουν και έγινε τόσο επιθετικός που έπρεπε να ναρκωθεί για να βγει από τα δεσμά του.

ourakotagos2

Είναι παράνομο να αιχμαλωτίζεις ουρακοτάγκους από τη φύση, αλλά ο άντρας που τον κρατούσε δεν φυλακίστηκε καθώς τον είχε πάρει από έναν φίλο του.

Ο Mingky τώρα φυλάσσεται σε καταφύγιο και επουλώνει τις πληγές του πριν αφεθεί και πάλι ελεύθερος στη φύση.

ourakotagos3
ourakotagos4
ourakotagos5

πηγή φωτογραφιών: SWNS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ