Δώδεκα χώρες καλούν το Ιράν να «σταματήσει αμέσως τις επιθέσεις» μετά από συνάντηση στο Ιράν
Φωτογραφία Αρχείου - Χτύπημα σε κτήριο στην Βηρυτό, Λίβανο
(AP Photo/Bilal Hussein)Οι υπουργοί Εξωτερικών του Κατάρ, του Αζερμπαϊτζάν, του Μπαχρέιν, της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, του Κουβέιτ, του Λιβάνου, του Πακιστάν, της Σαουδικής Αραβίας, της Συρίας, της Τουρκίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εξέδωσαν κοινή δήλωση καλώντας το Ιράν «να σταματήσει αμέσως τις επιθέσεις του» μετά από συνάντηση που πραγματοποίησαν στο Ριάντ την Τετάρτη.
Ακόμη, κάλεσαν το Ιράν να «απέχει από οποιαδήποτε μέτρα ή απειλές που αποσκοπούν στο κλείσιμο ή την παρεμπόδιση της διεθνούς ναυσιπλοΐας στο Στενό του Ορμούζ ή στην απειλή της θαλάσσιας ασφάλειας» στο Μπαμπ αλ-Μαντέμπ - ένα άλλο ζωτικό ναυτικό σημείο που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τις παγκόσμιες εμπορικές οδούς.
Οι υπουργοί καταδίκασαν επίσης τις ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο και εξέφρασαν την υποστήριξή τους για την «ασφάλεια, τη σταθερότητα και την εδαφική ακεραιότητά» του.
Μητσοτάκης: Να σταματήσουν οι εκατέρωθεν επιθέσεις στις ενεργειακές εγκαταστάσεις
11:38
«Φωτιά» πήραν τα καύσιμα: Σε υψηλό 3ετίας το φυσικό αέριο - Έφτασε τα 117 δολάρια το πετρέλαιο
11:33
Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν από ελληνικούς Patriot στη Σαουδική Αραβία - Ενεργειακός «εφιάλτης» με σφοδρά χτυπήματα σε Κατάρ και Κουβέιτ
11:30
Ηράκλειο: 14χρονοι δημιούργησαν με ΑΙ γυμνές φωτογραφίες συμμαθητριών τους και τις διακινούσαν
11:28