ΚΟΣΜΟΣ

Η σύζυγος του «Ελ Τσάπο» φοβάται για την ζωή του στη φυλακή γιατί... (pics & vid)

Η σύζυγος του «Ελ Τσάπο» φοβάται για την ζωή του στη φυλακή γιατί... (pics & vid)
Twitter/@canalTVC

Έκκληση στη διεθνή κοινότητα κάνει η σύζυγος του μεξικανού «βαρόνου» ναρκωτικών, Χοακίν Γκούσμαν ή «Ελ Τσάπο» για τις συνθήκες κράτησής του στην φυλακή.

Το αίτημα της βέβαια φέρει και μια πιο ιδιαίτερη πλευρά. Η καλλονή σύζυγος ανησυχεί για την υγεία του εμπόρου καθώς του έχουν μειώσει τις ώρες σεξ.

Ο «Ελ Τσάπο» βιώνει κατάθλιψη, δεν μπορεί να κοιμηθεί και έχει παραισθήσεις λόγω των κακών συνθηκών στο κελί του στη φυλακή της πόλης Χουάρες.

coronel

Η Αμερικανίδα στην καταγωγή, Έμα Κορεονέλ, έκανε επίσημη καταγγελία στο γραφείο της επιτροπής Εθνικών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επισημαίνοντας ότι ο άντρας της μπορεί να «τρελαθεί».

Στην καταγγελία συμπεριέλαβε ότι οι αρχές ήταν ιδιαίτερα σκληρές απέναντι στον άντρα της. Του έκοψαν τις ώρες των συζυγικών επισκέψεων, ή όπως η ίδια επεσήμανε «ώρες για σεξ» - από τέσσερις σε δύο, λέει η The Post.

Το 26 Μαΐων μοντέλο που παντρεύτηκε των 56αρη Γκούσμαν το 2008, έχει αποκτήσει μαζί του δύο δίδυμα κορίτσια.

Ο «Ελ Τσάπο» νωρίτερα είχε υποστηρίξει ότι δέχεται «ψυχολογικά βασανιστήρια» από τους φρουρούς. Ο δικηγόρος του Χοσέ Ρεφούχιο Ροντρίγκεζ υποστήριξε πως ο Γκούσμαν «αισθανόταν σαν ετοιμοθάνατος».

coronel1

Η 26χρονη Έμα είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση του Μεξικό και νωρίτερα φέτος. Στην τότε καταγγελία της έκανε λόγο για τακτική εκδίκησης ώστε οι αρχές να πατσίσουν για την απόδραση του βαρόνου από τις φυλακές.

«Θέλουν να τον κάνουν να πληρώσει για την απόδρασή του. (...) Λένε ότι δεν θέλουν να τον τιμωρήσουν, αλλά αυτό κάνουν».

Ο Ροντρίγκεζ , ο οποίος έχει καταθέσει έφεση για να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ ο Γκούσμαν, είπε: «Δεν ξέρει πότε είναι μέρα και πότε νύχτα». «Ζει σε μια συνεχή αγωνία».

Ο «Ελ Τσάπο» έχει αποδράσει δύο φορές από την φυλακή – μία φορά μέσα σε μπουγάδα – ενώ η έκδοση του στις ΗΠΑ σχετίζεται με 12 υποθέσεις δολοφονίας.

coronel2

πηγή φωτογραφιών: Twitter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ