Συνοδεία πλοίων στα Στενά του Ορμούζ «δεν είναι βιώσιμη λύση», δηλώνει ο ΓΓ του IMO
Αμερικανικές δυνάμεις στα ανοιχτά του Κόλπου
AP Photo/Jon GambrellΤα σχέδια παροχής ναυτικής συνοδείας σε εμπορικά πλοία μέσω των Στενών του Ορμούζ «δεν αποτελούν βιώσιμη μακροπρόθεσμη λύση» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, Αρσένιο Ντομίνγκεζ.
Μιλώντας στο SkyNews προειδοποίησε ότι το αυτό σχέδιο θα θέσει σε κίνδυνο τους ναυτικούς.
Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, το ναυτιλιακό σώμα του ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση ζητώντας ασφαλή ναυτικό «διάδρομο» στον Κόλπο, προκειμένου να εκκενώσουν τα ακινητοποιημένα πλοία και οι ναυτικοί που έχουν εγκλωβιστεί λόγω του «μπλόκου» στα Στενά του Ορμούζ.
Μετά από δύο ημέρες έκτακτων συνομιλιών στο Λονδίνο, οι οποίες συγκλήθηκαν λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός δήλωσε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί «ασφαλής θαλάσσιος διάδρομος» ως «προσωρινό και επείγον μέτρο».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Νετανιάχου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο χερσαίας επέμβασης στο Ιράν - Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί
Ιταλία: «Χωρίς εκεχειρία δεν θα μπει κανείς στα Στενά του Ορμούζ»
Με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι ΗΠΑ: «Αν δεν τηρηθεί η συμφωνία θα εξαπολύσουμε ισχυρότερα πυρά»
07:33
Πόσο κοστίζουν τα έθιμα του Πάσχα - Από τα κόκκινα αυγά, στην λαμπάδα
07:29
Τραμπ: Παραμένουμε στο Ιράν μέχρι να τηρηθεί η συμφωνία εκεχειρίας - Σφοδρά «πυρά» κατά ΝΑΤΟ
07:25
Alshaya: Γιατί όλα δείχνουν ότι ο όμιλος από το Κουβέιτ δεν θα μείνει μόνο στα Starbucks στην Ελλάδα
07:20