Σκωτία: Συνελήφθησαν για κατασκοπεία τα άτομα που προσπάθησαν να εισβάλουν στη βρετανική βάση
Εικόνες από υποβρύχια κονά στη βάση Φασλέιν στη Σκωτία
EPA / PA/BEN CURTIS/bpc fob/ ΑΠΕ ΜΠΕΑντιμέτωποι με την κατηγορία της κατασκοπείας βρίσκονται τα δύο άτομα που συνελήφθησαν αφού προσπάθησαν να εισβάλουν στη βρετανική βάση πυρηνικών υποβρυχίων Φασλέιν στη Σκωτία.
Το Βασιλικό Ναυτικό δήλωσε ότι οι ύποπτοι «επιχείρησαν ανεπιτυχώς» να εισέλθουν στη βάση.
Οι συλλήψεις πυροδότησαν φόβους ότι το ζευγάρι, ένας 34χρονος Ιρανός και μία 31χρονη γυναίκα, σχεδίαζαν επίθεση ή κατασκόπευαν τη βάση, όπως μετέδωσε η εφημερίδα Sun.
Η βάση Φασλέιν είναι η έδρα όλων των πυρηνικών υποβρυχίων του Βασιλικού Ναυτικού, συμπεριλαμβανομένων των υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων κλάσης Vanguard που μεταφέρουν πυρηνικούς πυραύλους Trident.
Τα τέσσερα υποβρύχια Vanguard είναι οι μοναδικές πλατφόρμες για τα πυρηνικά όπλα του Ηνωμένου Βασιλείου και πρόκειται να αντικατασταθούν από τα νέα υποβρύχια κλάσης Dreadnought μετά το 2030.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σκωτία: Δύο άτομα προσπάθησαν να εισβάλουν σε βρετανική βάση πυρηνικών υποβρυχίων - Ιρανός ο ένας
SPONSORED
«Έπεσε το ρεύμα την ώρα που έμπαινε στο χειρουργείο»: Η Κούβα σήμερα μέσα από τα μάτια Ελλήνων
07:25
Πανελλήνιες 2026: «Αυλαία» αύριο για τα ΓΕΛ - Σε ποια μαθήματα εξετάζονται οι υποψήφιοι
07:15
Εξαφανίστηκε 13χρονη από τη Θέρμη Θεσσαλονίκης - Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού
07:11
ΣΥΡΙΖΑ: Νίκη Φάμελλου, αλλά και «ραντεβού» για νέο γύρο αντιπαράθεσης
07:10