Μήνυμα στήριξης του Ιράν από τον Πούτιν: «Παραμένει αξιόπιστος εταίρος μας»
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν
EPA/GAVRIIL GRIGOROV/KREMLIN / ΑΠΕ ΜΠΕΤην υποστήριξή του στο Ιράν και την ηγεσία του εξέφρασε ανοικτά ο Βλαντιμίρ Πούτιν λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Ρωσία είναι αξιόπιστος εταίρος της Τεχεράνης την ώρα που ΗΠΑ και Ισραήλ συνεχίζουν το κύμα επιθέσεων.
Ο Ρώσος πρόεδρος συνεχάρη τους Ιρανούς ηγέτες για το Νορούζ, την Περσική Πρωτοχρονιά, και δήλωσε ότι η Μόσχα παραμένει πιστός φίλος και αξιόπιστος εταίρος της Τεχεράνης, ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.
Η έκφραση στήριξης ήρθε στον απόηχο της αποκάλυψης ότι η Μόσχα πρότεινε στις ΗΠΑ να σταματήσει να μοιράζεται πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών με το Ιράν, όπως τις ακριβείς συντεταγμένες των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, εφόσον όμως, η Ουάσιγκτον σταματήσει να παρέχει στην Ουκρανία πληροφορίες σχετικά με τη Ρωσία.
Όπως αναφέρει το Politico, δύο άτομα που είναι εξοικειωμένα με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας δήλωσαν ότι η πρόταση υποβλήθηκε από τον Ρώσο απεσταλμένο Κίριλ Ντμίτριεφ στους απεσταλμένους της κυβέρνησης Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρετ Κούσνερ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους την περασμένη εβδομάδα στο Μαϊάμι.
Οι ΗΠΑ απέρριψαν την πρόταση, ανέφεραν οι πηγές που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας λόγω του ευαίσθητου ζητήματος.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ιρανική βόμβα διασποράς προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές σε άδειο παιδικό σταθμό στο Ισραήλ
Νέα πυραυλική επίθεση στην πόλη Αράντ στο νότιο Ισραήλ - Πάνω από 40 τραυματίες στην Ντιμόνα
Αποκάλυψη CNNi: ΗΠΑ και Ισραήλ καταστρέφουν εισόδους σε ιρανικά υπόγεια συγκροτήματα
Διπλή παρέμβαση για τον ΦΠΑ στα ακίνητα: Ποιοι και πόσο βγαίνουν κερδισμένοι
05:00
Τουρισμός για Όλους 2026-2027: Τελευταία μέρα (21/08) για την υποβολή αιτήσεων
04:00
Πρώτη κατοικία: Πότε τίθεται σε ισχύ η νέα ρύθμιση για την προστασία της
03:00
Θερινές εκπτώσεις: Μέχρι πότε θα διαρκέσουν - Τι ισχύει για τα ελαττωματικά προϊόντα
02:00