Η στιγμή που ο Ισραηλινός Στρατός βομβαρδίζει γέφυρα στον Λίβανο - «Βοηθούσε» τη Χεζμπολάχ
Καπνός και φλόγες αναδύονται από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έπληξε τη γέφυρα Κασμιγιέ κοντά στην παράκτια πόλη της Τύρου, στον Λίβανο, την Κυριακή 22 Μαρτίου 2026
AP Photo/Mohammad ZaatariΟ Ισραηλινός Στρατός στόχευσε τη γέφυρα Κασμιγιέ στον Λίβανο μετά από τη σημερινή εντολή που έλαβε να καταστρέψει όλες τις γέφυρες πάνω από τον ποταμό Λιτάνι του Λιβάνου και να εντείνει τις κατεδαφίσεις λιβανέζικων κατοικιών κοντά στα ισραηλινά σύνορα, όπως δήλωσε σήμερα Κυριακή (22/3) ο υπουργός Άμυνας.
Η γέφυρα Κασμιγιέ βρίσκεται σε κεντρικό οδικό άξονα που συνδέει χωριά της περιοχής της Τύρου με βορειότερες περιοχές. Μετά τον βομβαρδισμό υψώθηκαν πυκνοί καπνοί από το σημείο, βόρεια της πόλης.
Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη γέφυρα χρησιμοποιούνταν από τη Χεζμπολάχ, γεγονός που την κατέστησε στόχο της επίθεσης.
Λιβανέζος πρόεδρος: «Προοίμιο χερσαίας επίθεσης»
Σε δήλωση της προεδρίας αναφέρεται ότι ο Αούν «καταδίκασε τον στοχευμένο βομβαρδισμό και την καταστροφή υποδομών και ζωτικών εγκαταστάσεων στο νότιο Λίβανο, ιδιαίτερα της γέφυρας Κασμιγιέ πάνω από τον ποταμό Λιτάνι και άλλων γεφυρών».
«Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν επικίνδυνη κλιμάκωση και προκλητική παραβίαση της κυριαρχίας του Λιβάνου και θεωρούνται προοίμιο χερσαίας εισβολής», δήλωσε ο Αούν, λίγες ώρες αφότου ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι δόθηκε εντολή στον στρατό να καταστρέψει επιπλέον γέφυρες που φέρονται να χρησιμοποιούνται από τη Χεζμπολάχ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Αχρείαστος» ο πόλεμος Τραμπ στο Ιράν λέει το 60% των αμερικανών σε δημοσκόπηση στις ΗΠΑ
Εκτός μεταλλίων ο Μίλτος Τεντόγλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα - Έμεινε 6ος με άλμα στα 8.15
21:40
Τραμπ: Θα υπάρξει ολοκληρωτική καταστροφή του Ιράν - Σύντομα θα μάθετε για το τελεσίγραφο
21:31
ΗΠΑ προς Ισραήλ: Μια πιθανή επιχείρηση στα Στενά του Ορμούζ θα διαρκέσει εβδομάδες
21:22
Παύλος Ασλανίδης στο CNN Greece: «Η δίκη για τα Τέμπη που ξεκινάει έχει ελλιπέστατο κατηγορητήριο» (vid)
21:11