«Μποτιλιάρισμα» στα Στενά του Ορμούζ: Απέραντο... πάρκινγκ δεξαμενόπλοιων η περιοχή
Την κατάσταση που επικρατεί στα Στενά του Ορμούζ, όπου εκατοντάδες τάνκερ παραμένουν ακινητοποιημένα, καταγράφει βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.
Οι εικόνες δείχνουν το θαλάσσιο πέρασμα να μετατρέπεται σε ένα τεράστιο... πάρκινγκ πλοίων. Η κίνηση έχει σχεδόν «παγώσει», με δεκάδες πετρελαιοφόρα να παραμένουν εγκλωβισμένα, όσο περιμένουν την επίλυση της κρίσης ή την εξεύρεση εναλλακτικής διαδρομής.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 120 με 150 τάνκερ είτε βρίσκονται ακινητοποιημένα, είτε κινούνται με εξαιρετικά μειωμένη ταχύτητα στα Στενά του Ορμούζ, προκαλώντας σοβαρές καθυστερήσεις στη διεθνή ναυτιλία και την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΣΜΟΣ
Μπαχρέιν: Ζητεί από το Σ.Α. να εγκρίνει τη χρήση βίας για την προστασία της ναυσιπλοΐας στο Ορμούζ
ΚΟΣΜΟΣ
Δύο δεξαμενόπλοια φορτωμένα με υγραέριο πέρασαν από το Χορμούζ και κατευθύνονται σε ινδικά λιμάνια
ΧΡΗΜΑ
Youth Pass: Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων - Ποιες δαπάνες επιτρέπονται
01:00
ΧΡΗΜΑ
Προσυμπληρωμένες δηλώσεις: Λήγει αύριο 16/04 η προθεσμία - Τι να προσέξετε πριν την οριστική υποβολή
00:30
ΚΟΣΜΟΣ
Διπλωματία σε δύο μέτωπα: Σημείο επαφής μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου - Νέες συνομιλίες για ΗΠΑ και Ιράν
23:57
ΚΟΣΜΟΣ
Πικρία Ζελένσκι: Με τον πόλεμο στο Ιράν, οι ΗΠΑ «δεν έχουν χρόνο για την Ουκρανία»
23:56
ΕΛΛΑΔΑ