Οι Χούθι έτοιμοι να εμπλακούν στον πόλεμο στο πλευρό του Ιράν
Έτοιμοι να εμπλακούν στον πόλεμο, στο πλευρό του Ιράν φαίνεται να είναι οι Χούθι, σύμφωνα με το Tasnim.
«Όπως έχουν δηλώσει από την πρώτη ημέρα» της επίθεσης του ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν στις 28 Φεβρουαρίου, η οργάνωση της Υεμένης «βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή και είναι έτοιμη να εισέλθει στο πεδίο της μάχης» ανέφεραν πηγές στο Tasnim.
- Διαβάστε περισσότερα: Το Ιράν απειλεί να «κλείσει» και το Στενό Μπαμπ αλ Μαντέμπ στην Υεμένη
Οι Χούθι θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο ασκώντας έλεγχο στο στρατηγικό Στενό Μπαμπ αλ-Μάντεμπ ως μορφή πίεσης εναντίον των ΗΠΑ και του Ισραήλ στη σύγκρουση.
Ο έλεγχος του στενού καθίσταται «απαραίτητος» σύμφωνα με τις ίδιες πηγές για την «πειθαρχία» του «εχθρού». «Δεν έχει μόνο το Ιράν την ικανότητα να δημιουργήσει μια αξιόπιστη απειλή στην πλωτή οδό, αλλά και οι δυνάμεις της Ανσαρουλάχ - δηλαδή των Χούθι - πλήρως προετοιμασμένες να διαδραματίσουν έναν επιδέξιο ρόλο».
Σούπερ προσφορές* για τα playoffs του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τη Euroleague από το Pamestoixima.gr
12:25
Το Ιράν λέει ότι χτύπησε πυρηνική εγκατάσταση στο Ισραήλ - Νεκρός ο αρχηγός του Ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης
12:25
Αύξηση στον κατώτατο μισθό τον Απρίλιο - Τι αλλάζει για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο
12:21
Ουκρανία: Δύο νεκροί στο Χάρκοβο από ρωσικές επιθέσεις - Ζημιές σε ενεργειακή υποδομή της Οδησσού
12:20