Οι Φρουροί της Επανάστασης καλούν πολίτες στον Κόλπο να αποφεύγουν περιοχές με αμερικανικές δυνάμεις
Το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC) του Ιράν κάλεσε τους πολίτες στην περιοχή του Κόλπου να εγκαταλείψουν τις περιοχές όπου βρίσκονται οι αμερικανικές δυνάμεις, ανέφερε την Παρασκευή (27/3) το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars.
«Εφόσον είμαστε υποχρεωμένοι να εξαλείψουμε τις τρομοκρατικές δυνάμεις της Αμερικής... σας συνιστούμε να εγκαταλείψετε επειγόντως τα μέρη όπου βρίσκονται οι αμερικανικές δυνάμεις, ώστε να μην σας συμβεί κανένα κακό».
Οι ΗΠΑ έχουν στρατιωτικές βάσεις σε όλη τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων του Μπαχρέιν, του Κατάρ, του Κουβέιτ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας. Το Ιράν έχει χτυπήσει ιδιαίτερα τα κράτη του Κόλπου καθ' όλη τη διάρκεια αυτού του πολέμου, σε σπάνιες περιπτώσεις με αποτέλεσμα θύματα.
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ «προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν αθώους ανθρώπους ως ανθρώπινες ασπίδες», ανέφερε ακόμη το Fars.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το Ιράν επιχείρησε να χτυπήσει μια αμερικανο-βρετανική βάση σε απόσταση μεγαλύτερη των 2.000 μιλίων (περίπου 3.200 χιλιομέτρων) από τις ακτές του, ανανεώνοντας ερωτήματα σχετικά με τις στρατιωτικές δυνατότητες της Τεχεράνης και πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν οι πύραυλοί της.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ιράν: Μετά τις επιθέσεις σε υποδομές, αβέβαιη η απάντηση σε Τραμπ - Ρούμπιο: «Λίγες εβδομάδες ακόμη»
Ιράν: «Τα Στενά του Ορμούζ είναι κλειστά - Οποιαδήποτε διέλευση θα έχει σκληρή απάντηση»
Τραμπ: «1.000 πύραυλοι στοχεύουν το Ιράν και θα το πλήξουν άμεσα αν η Τεχεράνη με δολοφονήσει»
08:25
Λάρισα: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο εργοστάσιο ανακύκλωσης- Εμπρησμό βλέπει ο ιδιοκτήτης
08:15
Γιατί η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν έχει προκαλέσει τόσο έντονες αντιδράσεις
08:05
Κιρμικίρογλου στο CNN Greece: «Η βιωσιμότητα των μέσων είναι ασπίδα απέναντι στην παραπληροφόρηση»
07:55