ΠΟΥ: Νεκροί εννέα νοσηλευτές από ισραηλινές επιθέσεις στον νότιο Λίβανο
Κύμα καπνού στη Βηρυτό μετά από εκρήξεις
AP Photo/Fadi TawilΤουλάχιστον εννέα νοσηλευτές έχασαν την ζωή τους και άλλοι επτά τραυματίστηκαν από ισραηλινές επιθέσεις στο νότιο Λίβανο, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Η δήλωση του επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δεν διευκρίνισε τον δράστη των επιθέσεων, αλλά το Ισραήλ πραγματοποιεί καθημερινές αεροπορικές επιθέσεις από την αρχή του πολέμου, ενώ τα στρατεύματά του έχουν πιέσει περαιτέρω προς το νότο τις τελευταίες ημέρες.
Ο Τέντρος είπε ότι στις σημερινές επιθέσεις, ομάδες ιατρών που εργάζονταν σε πέντε χωριά του Λιβάνου χτυπήθηκαν ενώ βρίσκονταν σε αποστολή.
Ο Τέντρος σημείωσε ότι οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις έχουν διαταράξει σοβαρά τις υπηρεσίες υγείας στο νότιο Λίβανο, με τέσσερα νοσοκομεία και 51 πρωτοβάθμια κέντρα υγείας να έχουν κλείσει και πολλές άλλες εγκαταστάσεις να λειτουργούν με μειωμένες δυνατότητες.
Δημήτρης Κόκοτας: Από τα παιδικά χρόνια δίπλα στον Σταμάτη, στα πλατινένια ’90s και στην τελική μάχη
11:04
Θεοδωρικάκος: Δημιουργούνται πάνω από 5.000 θέσεις εργασίας, οι περισσότερες στη βιομηχανία
11:02
Ρούμπιο σε συμμάχους για το Ιράν: Παγώνουν τα στρατιωτικά πλήγματα, το βάρος πέφτει στις κυρώσεις
10:58
Θρίλερ στη Λάρισα: Σορός 60χρονης βρέθηκε μουμιοποιημένη σε υπόγειο - Ήταν νεκρή πάνω από ένα χρόνο
10:54