ΚΟΣΜΟΣ

Τζουμχουριέτ: Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για τη δημοκρατία

Τζουμχουριέτ: Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για τη δημοκρατία
EPA

Η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα της Τουρκίας, Τζουμχουριέτ διαμηνύει με ανακοίνωσή της ότι «θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για τη δημοκρατία και την ελευθερία», αφήνοντας αιχμές για τις συλλήψεις δημοσιογράφων και στελεχών της, με τις κατηγορίες ότι εμπλέκονται σε τρομοκρατικές ενέργειες.

"Μολονότι τα στελέχη και οι δημοσιογράφοι της Τζουμχουριέτ έχουν τεθεί υπό κράτηση, η εφημερίδα μας θα συνεχίσει μέχρι τέλους τον αγώνα για τη δημοκρατία και την ελευθερία" αναφέρεται σε κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της, υπό τον τίτλο "Δεν θα παραδοθούμε".

Υπενθυμίζεται πως η τουρκική αστυνομία συνέλαβε το πρωί της Δευτέρας περίπου δώδεκα δημοσιογράφους της εφημερίδας, μεταξύ των οποίων τον διευθυντή Μουράτ Σαμπουντζού, τον γελοιογράφο Μούσα Καρτ, τον νομικό εκπρόσωπό της και πολλούς αρθρογράφους, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγει για "τρομοκρατική δράση" που σχετίζεται με το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου αλλά και το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν.

"Η Τζουμχουριέτ είναι εφημερίδα και η δημοσιογραφία δεν είναι έγκλημα. Καταδικάζουμε με τον εντονότερο τρόπο τις ενέργειες που στοχεύουν να βάλουν τέλος στην έκδοση της εφημερίδας μας", συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η εφημερίδα, η οποία επικρίνει σφοδρά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πολλαπλασίασε τα τελευταία χρόνια τις έρευνές της που "ενοχλούν" την εξουσία, όπως για παράδειγμα εκείνη που αποκάλυψε ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες εφοδίασαν με όπλα τους ισλαμιστές αντάρτες της Συρίας, αναφέρει το ΑΠΕ.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των πρωτοφανών εκκαθαρίσεων που ξεκίνησαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου έχουν συλληφθεί 105 δημοσιογράφοι, ενώ 170 μέσα ενημέρωσης έκλεισαν, σύμφωνα με την Ένωση Δημοσιογράφων της Τουρκίας (TGC).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ