Ο Νετανιάχου έδωσε εντολή για επέκταση της «ζώνης ασφαλείας» στο νότιο Λίβανο
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι έδωσε εντολή στο στρατό να επεκτείνει περαιτέρω την υπάρχουσα «ζώνη ασφαλείας» στο νότιο Λίβανο, δεσμευόμενος να αλλάξει ριζικά την κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή.
«Μόλις έδωσα εντολή να επεκταθεί περαιτέρω η υπάρχουσα ζώνη ασφαλείας. Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε ριζικά την κατάσταση στο βορρά», δήλωσε ο Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένη δήλωση από το Βόρειο Στρατηγείο.
Ανέφερε ότι η απόφαση αποσκοπεί στην ενίσχυση της αμυντικής στάσης του Ισραήλ κατά μήκος των βόρειων συνόρων, εν μέσω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, όπου οι διασυνοριακές εχθροπραξίες έχουν προκαλέσει φόβους για ευρύτερη περιφερειακή κλιμάκωση.
ΕΛΛΑΔΑ
Τέσσερις προφυλακίσεις και δύο βραχιολάκια έως τώρα για το Basketgate- Έρευνα για πέντε νέα πρόσωπα
08:59
ΚΟΣΜΟΣ
Γιατί ο Τραμπ αναφέρθηκε στην 11η Σεπτεμβρίου - Η μάχη για τη Γερουσία στο Μίσιγκαν
08:58
ΚΟΣΜΟΣ
Αστρονόμοι ενδέχεται να ανακάλυψαν το πρώτο φεγγάρι έξω από το ηλιακό μας σύστημα
08:51
ΕΛΛΑΔΑ
Γκράβα: Τέλη της εβδομάδας σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο οι αποφάσεις για τα σχολεία
08:46
ΠΟΛΙΤΙΚΗ