Νορβηγία: Μειώνει τον φόρο στα καύσιμα λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή
Την προσωρινή μείωση του φόρου στη βενζίνη και το ντίζελ λόγω της κατακόρυφης ανόδου των τιμών των καυσίμων στη «σκιά» του πολέμου στο Ιράν, αποφάσισε την Δευτέρα η Νορβηγία.
Ειδικότερα, από την 1η Απριλίου ο φόρος στη βενζίνη θα μειωθεί κατά 4,41 κορόνες το λίτρο (39 λεπτά του ευρώ) και αυτός στο ντίζελ κατά 2,85 κορόνες το λίτρο (25 λεπτά του ευρώ).
«Οι δημοσιονομικές συμφωνίες πρέπει να τηρούνται», αντέδρασε ο υπουργός Οικονομικών Γενς Στόλτενμπεργκ, μέλος των Εργατικών που ήταν αντίθετοι με το μέτρο, μιλώντας στον κρατικό σταθμό NRK. «Πρέπει λοιπόν να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι με τους εταίρους μας και να φροντίσουμε ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοιες καταστάσεις στο μέλλον», πρόσθεσε.
Η κυβέρνηση διευκρίνισε ότι η απόφαση για μείωση των φόρων ισχύει και για τα πετρελαιοειδή που χρησιμοποιούνται στο ψάρεμα και το κυνήγι. Το κοινοβούλιο υπολόγισε το κόστος αυτού του μέτρου στα 6,3 δισ. κορόνες (560 εκατ. ευρώ).
Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς» - Πώς γίνεται η εγγραφή
03:00
Πότε κλείνει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις Fuel Pass - Τα ποσά της επιδότησης
02:00ΑΣΕΠ 4Κ/2025: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για 37 θέσεις στην ΕΥΑΘ
01:00
Διαδικτυακά και διά ζώσης εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής από τη ΔΥΠΑ
00:30