Ισραήλ: Κανονικά η Τελετή Αφής για το Άγιο Φως - «Σε συμβολική, περιορισμένη μορφή»
O Λατίνος Πατριάσχης της Ιερουσαλήμ Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα
Ammar Awad/Pool Photo via APΑνακοίνωση για την συμφωνία που επετεύχθη με το Καθολικό Πατριάρχη των Ιεροσολύμων για την πρόσβαση στον Πανάγιο Τάφο εξέδωσε τη Δευτέρα (30/3) η ισραηλινή αστυνομία υπογραμμίζοντας ότι για λόγους ασφαλείας η παρουσία πιστών θα είναι περιορισμένη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά το σάλο που προκάλεσε η απόφαση της ισραηλινής αστυνομίας να εμποδίσειτον Καρδινάλιο Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα, τον Λατίνο Πατριάρχη της Ιερουσαλήμ, να εισέλθει στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου την Κυριακή (29/3).
Ο Πιτσαμπάλα, συνοδευόμενος από τον επίσημο φύλακα της Εκκλησίας του Παναγίου Τάφου, πατέρα Φραντσέσκο Ιέλπο, πήγαινε στην εκκλησία για να τελέσει τη Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων όταν η αστυνομία τους σταμάτησε και τους ανάγκασε να γυρίσουν πίσω.
Η ανακοίνωση της ισραηλινής Αστυνομίας
«Μετά από μια παραγωγική συνάντηση μεταξύ της Ισραηλινής Αστυνομίας και του Λατίνου Καθολικού Καρδινάλιου Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα, δημιουργήθηκε ένα αμοιβαίο πλαίσιο για τις επερχόμενες τελετές του Πάσχα.
Λόγω της περίπλοκης πραγματικότητας ασφαλείας της Επιχείρησης «Roaring Lion», οι τελετές, συμπεριλαμβανομένης της τελετής αφής του «Αγίου Φωτός», θα πραγματοποιηθούν σε συμβολική, περιορισμένη μορφή. Αυτός ο συντονισμός διασφαλίζει ότι η ελευθερία της λατρείας διατηρείται παράλληλα με το κοινό, πρωταρχικό μας καθήκον: την προστασία της ανθρώπινης ζωής.
Τις τελευταίες εβδομάδες, ιρανικοί πύραυλοι και συντρίμμια έχουν επηρεάσει την Παλιά Πόλη. Αυτοί οι σωτήριοι περιορισμοί αποτελούν άμεση απάντηση σε έναν πραγματικό και παρόντα κίνδυνο για όλους τους πιστούς» αναφέρει η ανάρτηση στο X.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συμφωνία Καθολικού Πατριάρχη με την αστυνομία για να επιτραπεί η είσοδος στον Πανάγιο Τάφο
Η απάντηση Νετανιάχου στο μπλόκο του καθολικού Πατριάρχη στον Πανάγιο Τάφο: «Θα δοθεί πρόσβαση»
Becoming AI-First: Ετήσιο Συμπόσιο 2026 Κέντρου Αριστείας του ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία και του Alba Graduate Business School
17:14
Προειδοποίηση Τσατραφύλλια: Προ των πυλών μια «ζόρικη και επικίνδυνη κακοκαιρία» - Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας
17:08
Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για την ίδρυση Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών
17:00
ΟΠΕΚΕΠΕ: Δικαίωση για Τυχεροπούλου - Άκυρη η καθαίρεσή της και απόφαση επανατοποθέτησης
16:55