«Επανεμφάνιση» Χαμενεΐ : Οι έπαινοι για τον νεκρό αρχηγό του ιρανικού ναυτικού
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, γιος του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
AP Photo/Vahid Salemi, FileΤην «επανεμφάνιση» του έκανε τη Δευτέρα (3032) ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ ο οποίος επαίνεσε τον νεκρό αρχηγό του ιρανικού ναυτικού, στην πρώτη του δήλωση μετά από 10 ημέρες.
Ο νέος ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας χαρακτήρισε τον Αλιρεζά Τανγκσίρι «περήφανο και γενναίο διοικητή» που υπηρέτησε ως «προστάτης της ανεξαρτησίας του Ιράν».
Ο Χαμενεΐ υποστήριξε ότι η ζωή του ήταν ένα «μονοπάτι» που έπρεπε να ακολουθήσουν οι ιρανικές ναυτικές δυνάμεις, προτρέποντάς τες να συνεχίσουν την αντίσταση «πιο δυνατά και σταθερά από πριν».
Ο θάνατος του Τανγκσίρι είχε επιβεβαιωθεί επιβεβαιώθηκε νωρίτερα από την Τεχεράνη
Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν εικασίες σχετικά με την κατάσταση του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από την έναρξη της αμερικανοισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τραμπ: «Στέλνει» το λογαριασμό σε Αραβικές χώρες - Συνεχίζεται το σφυροκόπημα σε Τεχεράνη και Λίβανο
Γιατί το νησί Χαργκ έχει μπει στο «στόχαστρο» των ΗΠΑ - Η σημασία του για το Ιράν
«Εγκάρδια» η συνομιλία Σαρίφ - Πεζεσκιάν αλλά χωρίς αναφορά στις συνομιλίες στο Πακιστάν
21:42
Η Ουκρανία επιτέθηκε σε ρωσικά διυλιστήρια αφότου οι ΗΠΑ ήραν τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο
21:30
Εκλογές στη Βουλγαρία: Νίκη στον φιλορώσο Ρούμεν Ράντεφ δίνουν τα exit poll
21:19
Ολοκληρώθηκε το 39ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ: Ενισχυμένες ΠΑΣΚΕ και ΔΑΣ
21:07