FT: Χρηματομεσίτης του Χέσγκεθ επιχείρησε επενδύσεις εκατομμυρίων στην άμυνα πριν τον πόλεμο
«Εντελώς ψευδές και κατασκευασμένο» χαρακτηρίζει το Πεντάγωνο ρεπορτάζ των Financial Times που αναφέρει ότι χρηματομεσίτης που εκπροσωπούσε τα συμφέροντα του Αμερικανού υπουργού Πολέμου Πιτ Χέγκσεθ, επιχείρησε να πραγματοποιήσει επένδυση εκατομμυρίων δολαρίων σε διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο της αμυντικής βιομηχανίας λίγες ημέρες πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στο Ιράν.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται τρεις ανώνυμες πηγές, χρηματομεσίτης που αντιπροσώπευε τα συμφέροντα του Πιτ Χέγκσεθ στη Morgan Stanley επικοινώνησε τον Φεβρουάριο με τη BlackRock σχετικά με επένδυση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο Defense Industrials Active ETF.
Η επένδυση, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, δεν προχώρησε, καθώς το συγκεκριμένο ETF δεν ήταν διαθέσιμο προς αγορά για πελάτες της Morgan Stanley.
Διαψεύδει το Πεντάγωνο
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Σον Παρνέλ απέρριψε το δημοσίευμα, δηλώνοντας μέσω της πλατφόρμας X ότι είναι «εντελώς ψευδές και κατασκευασμένο» και ζητώντας την άμεση ανάκλησή του.
«Ούτε ο υπουργός Χέγκσεθ ούτε κάποιος από τους αντιπροσώπους του ήλθαν σε επαφή με την BlackRock σχετικά με οποιαδήποτε τέτοια επένδυση», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη νεαρός άνδρας για επικίνδυνη οδήγηση - Δεν είχε δίπλωμα
11:27
Κακοκαιρία Erminio: Τετάρτη και Πέμπτη τα μεγαλύτερα ύψη βροχής - Τι είναι το φαινόμενο «σύγκλισης ανέμων» που αναμένεται να χτυπήσει την Αττική
11:23
Αυστραλία: Προειδοποίηση σε TikTok, Instagram και YouTube για μη τήρηση της νομοθεσίας για τους κάτω των 16
11:18
Εντυπωσιακά αρχαιολογικά ευρήματα του 7ου αιώνα στον βυθό της θάλασσας σε Κάσο και Κάρπαθο (pics)
11:14