Η Βρετανία θα φιλοξενήσει διάσκεψη για τα Στενά του Ορμούζ εντός της εβδομάδας
Ο Κιρ Στάρμερ
AP Photo/Frank AugsteinΔιεθνή διάσκεψη για το πώς μπορούν να ανοίξουν ξανά τα Στενά του Ορμούζ, θα φιλοξενήσει αυτή την εβδομάδα το Ηνωμένο Βασίλειο όπως αποκάλυψε ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ.
Ο Στάρμερ έκανε γνωστό ότι 35 χώρες έχουν υπογράψει δήλωση με την οποία δεσμεύονται να συνεργαστούν για την αποκατάσταση της θαλάσσιας ασφάλειας στην στρατηγικής σημασίας διαδρομή μεταφοράς πετρελαίου.
Όπως μετέδωσε το Associated Press, την Τετάρτη (1/4) η υπουργός Εξωτερικών Ιβέτ Κούπερ θα ηγηθεί της διάσκεψης, και οι στρατιωτικοί αναλυτές εργάζονται επίσης πάνω σε σχέδια για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας μόλις τελειώσει ο πόλεμος στο Ιράν.
Ο Στάρμερ δήλωσε ότι χρειάζεται «ένα ενιαίο μέτωπο στρατιωτικής ισχύος και διπλωματικής δραστηριότητας» για την αποκατάσταση της σταθερότητας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
WSJ: Τα ΗΑΕ έτοιμα να βοηθήσουν τις ΗΠΑ στο άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ ακόμη και με τη βία
To «θρίλερ» των διαπραγματεύσεων Ουάσινγκτον – Τεχεράνης και η ελληνική στάση
Μήνυμα 112 και στην Αττική για την κακοκαιρία Erminio - «Περιορίστε τις μετακινήσεις μέχρι τα μεσάνυχτα»
14:16
Η κακοκαιρία «Erminio» φέρνει χιόνια - Προσοχή στα πρόστιμα για τις αντιολισθητικές αλυσίδες
14:15
Τέμπη: Απορρίπτει η εισαγγελέας το αίτημα Κωνσταντοπούλου για βιντεοσκόπηση της δίκης - Νέα δικάσιμος τη Μεγάλη Δευτέρα
14:10
Πότε λήγουν τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια - Το χρονοδιάγραμμα των εξετάσεων
14:10