Οι ΗΠΑ μπήκαν στον πόλεμο λόγω «λάθους υπολογισμού» του Ισραήλ, λέει το Ιράν
Πυκνός καπνός υψώνεται πάνω από την Τεχεράνη μετά από έκρηξη
AP Photo/Vahid SalemiΟ εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Εσμαίλ Μπαγκάι, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ παρασύρθηκαν στη σύγκρουση λόγω λανθασμένου υπολογισμού από το Ισραήλ, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, το οποίο επικαλείται συνέντευξη στην εφημερίδα Al-Masry Al-Youm.
«Κανείς στον κόσμο δεν μπορεί πλέον να εμπιστευτεί την αμερικανική διπλωματία. Χρησιμοποιούν τη διπλωματία και τις διαπραγματεύσεις μόνο ως προοίμιο για την επιβολή των απαιτήσεών τους ή τη χρήση βίας», είπε.
Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο νέος ηγέτης του Ιράν, Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, είναι σε άριστη κατάσταση υγείας και ότι δεν έχει εμφανιστεί δημόσια λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου.
Ο Μπαγκάι είπε ότι το Ιράν δεν είναι έτοιμο να μιλήσει για διαπραγματεύσεις ή διπλωματία με τις ΗΠΑ, οι οποίες χρησιμοποίησαν προηγούμενες διαπραγματεύσεις ως προοίμιο για την επιβολή των απαιτήσεών τους και τη χρήση βίας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνομιλίες Βανς με διαμεσολαβητές: «Ο Τραμπ ανυπομονεί να τελειώσει υπό όρους τον πόλεμο»
SPONSORED
Τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ και Νετανιάχου εν μέσω αναφορών για νέο κύκλο επιθέσεων στο Ιράν
19:44
Επιτροπή Ανταγωνισμού: «Πράσινο φως» στην απόκτηση της Κρητικός από την Μασούτης
19:36
Ν. Ανδρουλάκης από την Καππαδοκία: «Οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους, χάνουν την ταυτότητά τους»
19:33
Αυτοί είναι οι κατώτατοι και ανώτατοι μισθοί για εκατοντάδες δουλειές στην Ελλάδα το 2026 (πίνακες)
19:20