ΚΟΣΜΟΣ

Τα στοιχειωμένα ξενοδοχεία του κόσμου: Παλιά κάστρα και πρώην φυλακές με περιφερόμενα φαντάσματα

Τα στοιχειωμένα ξενοδοχεία του κόσμου: Παλιά κάστρα και πρώην φυλακές με περιφερόμενα φαντάσματα
REUTERS

Σε ένα κάστρο στο οποίο γίνονταν εκτελέσεις τον 12ο αιώνα, δεν είναι περίεργο να... υπάρχουν φαντάσματα. Και όσοι είναι λάτρεις των supernatural ταινιών ξέρουν ότι τα περισσότερα συχνάζουν σε ξενοδοχεία που παλαιότερα ήταν φυλακές ή κάστρα.

Αν ταξιδεύετε συχνά, η ακόλουθη λίστα θα σας βοηθήσει. Προς τιμήν του Halloween, δείτε τα επτά στοιχειωμένα ξενοδοχεία του κόσμου:

1.Κάστρο Chillingham, Northumberland, Ηνωμένο Βασίλειο

Πρόκειται για ένα κάστρο όπου τον 12ο αιώνα γίνονταν εκτελέσεις. Αν το επισκεφθείτε θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στην πρώην αίθουσα βασανιστηρίων. Στο παρεκκλήσι του κάστρου μάλιστα, λέγεται ότι ακούγονται και φωνές. Η τιμή του δωματίου; Μόλις 130 δολάρια το βράδυ.

2. Jail Hostel, Οττάβα

Ο ξενώνας στην καρδιά της Οττάβα λειτουργούσε το 1860 ως φυλακή. Μην εκπλαγείτε αν κατά τη διάρκεια της νύχτας σας ξυπνήσει το φάντασμα του Patrick James Whelan, ενός κρατούμενου ο οποίος απαγχονίστηκε το 1869 αλλά συχνά – πυκνά «εμφανίζεται» στο προσκεφάλι των επισκεπτών κρατώντας τη Βίβλο.

ottawa

3.Lemp Mansion, Σεντ Λούις, ΗΠΑ

Χτίστηκε το 1868 και σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο είναι στοιχειωμένο από τον πρώην ιδιοκτήτη του και τον γιο του. Στο ξενοδοχείο διοργανώνεται τα βράδια κυνήγι φαντασμάτων, με υπέρυθρες κάμερες. Οι σουίτες ξεκινούν από 124 δολάρια.

4. The Shelbourne, Δουβλίνο, Ιρλανδία

Αν φοβάστε τα φαντάσματα δεν χρειάζεται να αποφύγετε το συγκεκριμένο ξενοδοχείο αλλά μόνο ένα δωμάτιο. Και αυτό γιατί λέγεται ότι είναι στοιχειωμένο από το πνεύμα ενός μικρού κοριτσιού, της Mary Masters, η οποία πέθανε εκεί τον 18ο αιώνα. Πολλοί είναι οι επισκέπτες που έχουν διαμαρτυρηθεί κατά καιρούς για την... παρουσία της. Μάλιστα, αρκετοί βγήκαν από το δωμάτιο ουρλιάζοντας.

irland

5.Karosta Prison, Λετονία

Πρόκειται για ένα κτίριο που χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή από τους ναζί και έπειτα από Σοβιετικούς στρατιώτες. Φημολογείται ότι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο κουβαλάει τις μνήμες του και ότι είναι στοιχειωμένο από τους χιλιάδες κρατούμενους που έχασαν τη ζωή τους εκεί. Το περίεργο που συμβαίνει σε αυτό το ξενοδοχείο είναι ότι ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα, αν το επιθυμεί, να περάσει μία νύχτα ως αιχμάλωτος.

6. Place D’Armes, Νέα Ορλεάνη

Στη Νέα Ορλεάνη υπάρχουν αμέτρητα ξενοδοχεία που λέγεται ότι είναι στοιχειωμένα. Το συγκεκριμένο χτίστηκε στη θέση ενός σχολείου που κάηκε το 1788. Πολλοί επισκέπτες υποστηρίζουν ότι έχουν δει έναν γενειοφόρο γέρο να τους γνέφει πριν.. εξαφανιστεί. Τιμή διανυκτέρευσης; Μόλις 150 δολάρια.

new orlean

7. Lumley Castle, Ηνωμένο Βασίλειο

Το πνεύμα της πρώην κυρίας του αρχοντικού, Lily Lumley έχει εντοπιστεί σε αυτό το κάστρο του 14ου αιώνα. Ο μύθος θέλει δύο ιερείς να την έριξαν στο πηγάδι γιατί αρνήθηκε να γίνει Καθολική και τώρα περιπλανιέται στους διαδρόμους και τα δωμάτια του κάστρου. Το 2005 μέλη της ομάδας κρίκετ της Αυστραλίας πήγαν στο ξενοδοχείο αλλά δεν έμειναν ποτέ εκεί καθώς κανείς δεν μπορούσε να κοιμηθεί μόνος του.

uk

ΔΗΜΟΦΙΛΗ