Ιταλία: H κυβέρνηση παρατείνει τη μείωση των φόρων στα καύσιμα μέχρι 1η Μαΐου
H Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζιόρτζια Μελόνι
(AP Photo/Gregorio Borgia)Η κυβέρνηση Μελόνι στην Ιταλία ενέκρινε την Παρασκευή (3/4) την παράταση της μείωσης των κρατικών φόρων στα καύσιμα, μέχρι την 1η Μαΐου.
Πρόκειται για μείωση η οποία αντιστοιχεί σε 0,25 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο βενζίνης και πετρελαίου κίνησης.
«Εγκρίθηκε μόλις, στο υπουργικό συμβούλιο, το συγκεκριμένο μέτρο. Αποφασίσαμε παράλληλα την επέκταση και στις γεωργικές επιχειρήσεις των φοροεπιστροφών που είχαν εγκριθεί για τον τομέα της αλιείας», δήλωσε πριν λίγο ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζανκάρλο Τζορτζέτι.
Η ιταλική ένωση καταναλωτών Codacons σχολίασε, τέλος, ότι η συγκεκριμένη μείωση, δεδομένων των συνεχών αυξήσεων της τιμής των καυσίμων, δεν επαρκεί και θα έπρεπε να ενισχυθεί.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΗ
FT: Επιβολή δελτίου στα καύσιμα εξετάζει η ΕΕ - Τι θα γίνει με το πετρέλαιο
ΑΓΟΡΕΣ
Το ντίζελ στην Ευρώπη ξεπέρασε τα 200 δολάρια / βαρέλι - Άλμα σχεδόν 9,5%
ΕΛΛΑΔΑ
Βυτιοφόρο παρέσυρε και σκότωσε ηλικιωμένο στην Μεσσηνία
22:21
ΕΛΛΑΔΑ
Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 6,7 εκατ. ευρώ
22:09
ΚΟΣΜΟΣ
ΣΚ Εγκλωβισμένες στα Στενά του Ορμούζ ΗΠΑ και Ιράν - Ορατός ο κίνδυνος μιας παγκόσμιας ύφεσης (pics&vids)
22:03
ΕΛΛΑΔΑ
Νέο σεισμός μεγέθους 4 Ρίχτερ στα ανοιχτά του Λασιθίου
21:51
ΚΟΣΜΟΣ