Αναπληρωτής ΥΠΕΞ του Ιράν: Έγκλημα πολέμου οι απειλές Τραμπ για χτυπήματα σε υποδομές
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Καζέμ Γκαριμπαμπάντι
AP Photo/Ronald Zak, FileΤην εκτίμηση ότι οι απειλές του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για επιθέσεις εναντίον σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και γεφυρών στο Ιράν θα μπορούσαν να συνιστούν εγκλήματα πολέμου εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Καζέμ Γκαριμπαμπάντι.
«Ο Αμερικανός πρόεδρος, ως ανώτατος αξιωματούχος της χώρας του, απείλησε δημοσίως να διαπράξει εγκλήματα πολέμου», αναφέρει ο Γκαριμπαμπάντι σε ανάρτησή του στο X, επικαλούμενος διατάξεις του διεθνούς δικαίου που ενδέχεται να παραβιαστούν.
«Η απειλή για επίθεση σε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και γέφυρες (πολιτικές υποδομές) αποτελεί έγκλημα πολέμου σύμφωνα με το άρθρο 8(2)(β) του Καταστατικού της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου», προσθέτει.
Το Ιράν διαψεύδει ότι σχεδιάζονται απευθείας συνομιλίες με τις ΗΠΑ στην Ντόχα
13:49
Τα χαρτιά του για την Βρετανία του μέλλοντος ανοίγει από το Μάνστεστερ ο Άντι Μπέρναμ
13:36
Σταμπουλίδης: Νέα εποχή για το Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο - Έχει υλοποιήσει έργα ύψους 3,5 δισ. ευρώ
13:34
Στον Πειραιά συνελήφθη 53χρονος διωκόμενος από τις Αρχές της Αιγύπτου για ανθρωποκτονία
13:31