Απόψε ο μεγαλύτερος όγκος χτυπημάτων στο Ιράν δηλώνει ο Χέγκσεθ
AP Photo/Alex Brandon, File
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ είπε σε δημοσιογράφους πως ο μεγαλύτερος όγκος πληγμάτων από την πρώτη ημέρα των επιχειρήσεων εναντίον του Ιράν θα λάβει χώρα σήμερα το βράδυ, ενώ προειδοποίησε πως αύριο Τρίτη θα υπάρξουν ακόμα περισσότερα πλήγματα.
Ο Πιτ Χέγκσεθ έδωσε λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα των δύο επιχειρήσεων διάσωσης.
Η πρώτη αποστολή ήταν ένα «τολμηρό χτύπημα μέρα μεσημέρι, κατευθείαν στο στόχο», όπως είπε, προσθέτοντας ότι εγκρίθηκε λιγότερο από δύο ώρες αφότου ο στρατός εντόπισε τη θέση του πρώτου στρατιωτικού.
Ο Χέγκσεθ ανέφερε ότι υπήρχε ανοιχτή γραμμή συντονισμού για σχεδόν 46 ώρες, από τη στιγμή της συντριβής του F-15 μέχρι τη διάσωση του δεύτερου στρατιωτικού. «Από τη στιγμή που οι πιλότοι μας καταρρίφθηκαν, η αποστολή μας δεν σταμάτησε ούτε στιγμή», δήλωσε.
«Η επικοινωνία δεν διακόπηκε ποτέ. Η σύσκεψη δεν σταμάτησε. Ο σχεδιασμός δεν έπαψε».
Στους 12 οι νεκροί από το ναυάγιο της Κερύνειας - Ανασύρθηκαν άλλες δύο σοροί
13:33
Ιός Δυτικού Νείλου: Στο «κόκκινο» Αττική και Θεσσαλία - «Προσοχή μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου»
13:25
Μαρινάκης για Τσίπρα: Άλλα είπε στην ομιλία του, άλλα λέει το πρόγραμμα της ΕΛ.Α.Σ.
13:11
Η Toyota Hellas στην 90η ΔΕΘ: Από την ιαπωνική κληρονομιά στο μέλλον της κινητικότητας
13:09