Απόψε ο μεγαλύτερος όγκος χτυπημάτων στο Ιράν δηλώνει ο Χέγκσεθ
AP Photo/Alex Brandon, File
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ είπε σε δημοσιογράφους πως ο μεγαλύτερος όγκος πληγμάτων από την πρώτη ημέρα των επιχειρήσεων εναντίον του Ιράν θα λάβει χώρα σήμερα το βράδυ, ενώ προειδοποίησε πως αύριο Τρίτη θα υπάρξουν ακόμα περισσότερα πλήγματα.
Ο Πιτ Χέγκσεθ έδωσε λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα των δύο επιχειρήσεων διάσωσης.
Η πρώτη αποστολή ήταν ένα «τολμηρό χτύπημα μέρα μεσημέρι, κατευθείαν στο στόχο», όπως είπε, προσθέτοντας ότι εγκρίθηκε λιγότερο από δύο ώρες αφότου ο στρατός εντόπισε τη θέση του πρώτου στρατιωτικού.
Ο Χέγκσεθ ανέφερε ότι υπήρχε ανοιχτή γραμμή συντονισμού για σχεδόν 46 ώρες, από τη στιγμή της συντριβής του F-15 μέχρι τη διάσωση του δεύτερου στρατιωτικού. «Από τη στιγμή που οι πιλότοι μας καταρρίφθηκαν, η αποστολή μας δεν σταμάτησε ούτε στιγμή», δήλωσε.
«Η επικοινωνία δεν διακόπηκε ποτέ. Η σύσκεψη δεν σταμάτησε. Ο σχεδιασμός δεν έπαψε».
Ρουμανία: Πυρκαγιά σε πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα - οκτώ ναυτικοί αγνοούμενοι
09:57
16χρονος υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης δοντιού που φύτρωνε στο… μάτι του
09:49
Τραμπ για Ιράν: «Δεν ξέρω με ποιους διαπραγματευόμαστε - Έπρεπε να αφήσω ζωντανούς κάποιους ηγέτες»
09:46
Καιρός: Νέα κακοκαιρία από αύριο με βροχές ξανά και χιόνια - Μέχρι και 7 βαθμούς πέφτει θερμοκρασία
09:31