Η Γαλλία προειδοποιεί για έναν «φαύλο κύκλο» κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό δήλωσε ότι οι επιθέσεις που στοχεύουν σε υποδομές πολιτών και ενέργειας «απαγορεύονται από τους κανόνες του πολέμου και το διεθνές δίκαιο» και θα προκαλούσαν σίγουρα αντίποινα από το Ιράν.
Ο ίδιος μίλησε πριν από τη λήξη της προθεσμίας την Τρίτη το βράδυ για πιθανές επιθέσεις κατά του Ιράν, την οποία έθεσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
«Στο πλαίσιο του πολέμου στο Ιράν, θα προκαλούσαν χωρίς αμφιβολία μια νέα φάση κλιμάκωσης, αντιποίνων, που θα έσερνε την περιοχή και την παγκόσμια οικονομία σε έναν φαύλο κύκλο που θα ήταν πολύ ανησυχητικός και, πάνω απ' όλα, πολύ επιζήμιος για τα δικά μας συμφέροντα», δήλωσε ο υπουργός το πρωί της Τρίτης στο τηλεοπτικό κανάλι France Info.
«Ήδη παρατηρούμε μια ραγδαία αύξηση των τιμών των καυσίμων. Εάν χτυπηθούν ενεργειακές εγκαταστάσεις στο Ιράν, μπορούμε να αναμένουμε αντίποινα από το ιρανικό καθεστώς που θα επιδεινώσουν περαιτέρω μια ήδη ανησυχητική κατάσταση», είπε.
Μήνυμα συμπαράστασης της Ελλάδας προς την Πολωνία για την αιματηρή επίθεση στην Κρακοβία
23:50
Παιχνίδια ισχύος στην Τεχεράνη: «Βλέπουν» αποδυναμωμένο τον Τραμπ και ζητούν «νέα παγκόσμια τάξη»
23:41
Ο αμερικανικός στρατός έπληξε πλοίο που προσπάθησε να παραβιάσει τον αποκλεισμό του Ιράν
23:32
Τρεις νεκροί βρέθηκαν στο σπίτι του μακελάρη που άνοιξε πυρ στην κεντρική πλατεία της Κρακοβίας
23:23