Συνελήφθη φαρσέρ τζιχαντιστής στη Γαλλία
Επέλεξε για το Χαλοουίν να ντυθεί στα μαύρα και στα χακί και να κραδαίνει ένα πυροβόλο όπλο. Δεν του βγήκε σε καλό...
Γύρω στις 03.00 το πρωί της Τρίτης (04.00 ώρα Ελλάδας), περαστικοί και περίοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία ότι κυκλοφορούσε στους δρόμους της Τουλούζης ένας ένοπλος. Η χρονική συγκυρία δεν ήταν καλή καθώς οι πολίτες βρίσκονται σε επιφυλακή εξαιτίας της τρομοκρατικής απειλής στη Γαλλία, η οποία βρέθηκε στο στόχαστρο επιθέσεων τζιχαντιστών ή αποπειρών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες.
Ο 26χρονος μασκαράς λοιπόν μπροστά σε αυτόπτες μάρτυρες άρχισε να φωνάζει «Αλλάχ Ακμπάρ» (ο Θεός είναι μεγάλος), προκαλώντας τρόμο και ανησυχία, καθώς οι άνθρωποι πίστεψαν πως είναι τζιχαντιστής.
Τα στελέχη μιας μονάδας της εθνικής αστυνομίας εντόπισαν τον άνδρα μετά από τις καταγγελίες και τέθηκε υπό κράτηση. Η ανάλυση που διεξήχθη έδειξε ότι το όπλο του ήταν ψεύτικο.
Αξίζει να σημειωθεί όμως πως μετά από όλη αυτή την αναστάτωση, κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του, ο 26χρονος είπε ότι «δεν κατανοεί τι του προσάπτουν». Και κατόπιν δήλωσε: «στο Χαλοουίν έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε τα πάντα».
«Παραμείνεται στο σπίτι»: Δραματικές εκκλήσεις για τις πυρκαγιές στον Καναδά - Τοξικός ο αέρας
23:16
Νέο σφυροκόπημα ΗΠΑ σε Ιράν: Θέλουν συνάντηση λέει ο Τραμπ - Κλειστό το Ορμούζ απαντά η Τεχεράνη
23:06
CNNi: Ερευνώνται τα κινητά στελεχών του Λευκού Οίκου - Ψάχνουν την διαρροή για το Air Force One
22:56
Αποκαταστάθηκε η παραλία της Σκάλας Ωρωπού μετά το αυθαίρετο μπάζωμα
22:50