ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2016: η ανατροπή, η τουριστική ατραξιόν και οι προεδρικές εκπτώσεις

Εκλογές ΗΠΑ 2016: η ανατροπή, η τουριστική ατραξιόν και οι προεδρικές εκπτώσεις
CNN GREECE

Δύο ημέρες μετά τον μαραθώνιο της Νέας Υόρκης, οι δύο υποψήφιοι για τον Λευκό Οίκο θα ολοκληρώσουν την δική τους μαραθώνια κούρσα.

Μια εκλογική αναμέτρηση με πολλές ανατροπές μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Η έντονη αδιαθεσία της Χίλαρι Κλίντον στην εκδήλωση που έγινε στο παγκόσμιο κέντρο εμπορίου στη μνήμη των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν βούτυρο στο ψωμί του Ντόναλντ Τραμπ. Χρησιμοποίησε επικοινωνιακά την πνευμονία- όπως διέγνωσαν οι γιατροί- για να προβάλει τον εαυτό του ως την καλύτερη επιλογή για την προεδρία. Η προσπάθεια τότε προσωρινά απέδωσε καρπούς αφού αρκετοί ψηφοφόροι πείστηκαν.

20161101 141747

πηγή:CNN Greece

Το θετικό γι αυτόν κλίμα ανετράπη μετά τις αποκαλύψεις για τον ζωηρό του χαρακτήρα και το ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο δεν μιλούσε με τον καλύτερο τρόπο για τις γυναίκες.

Αυτό όμως ξεχάστηκε μόλις το FBI προχώρησε σε νέα έρευνα στα emails της Χίλαρι Κλίντον.

Πηγές από το FBI πάντως δήλωσαν στο CNNi ότι τα αποτελέσματα από τη νέα έρευνα που γίνεται στα αρχεία της Χίλαρι Κλίντον θα ανακοινωθούν μετά τις προεδρικές εκλογές. Μέχρι τότε, όπως εξήγησαν, δεν θα δώσουν κανένα στοιχείο στην δημοσιότητα για το πόσα είναι και για το αν είναι διαβαθμισμένα.

Βέβαια η έρευνα αυτή μια ανάσα από τις προεδρικές εκλογές έχει επηρεάσει τους Αμερικανούς πολίτες. Όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μέσα σε μια βδομάδα ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε να μειώσει αισθητά την διαφορά που είχε από την Χίλαρι Κλίντον. Κάποιοι δείχνουν να τους χωρίζει μόνο μια μονάδα.

Αυτή η υπόθεση είναι και το βασικό θέμα σε όλα τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, τα οποία προετοιμάζονται για την εκλογική βραδιά. Το κάθε ένα διαφημίζει το πως θα καλύψει τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου ενώ κατά την διάρκεια των περισσότερων εκπομπών στην άκρη της οθόνης υπάρχει μια ένδειξη για το πόσες ημέρες απομένουν ακόμη μέχρι τις εκλογές.

Ήδη το CNNi έχει δημιουργήσει ένα στούντιο με φόντο τον Λευκό Οίκο. Η βασική εκπομπή για τις εκλογές εκπέμπει κάθε βράδυ πλέον από ένα εξωτερικό σημείο ακριβώς απέναντι από την προεδρική κατοικία.

Η ολοκλήρωση της εκλογικής αναμέτρησης όπως όλα δείχνουν θα στενοχωρήσει τους ταξιδιώτες γιατί οι δύο υποψήφιοι έχουν γίνει αγαπημένη τουριστική ατραξιόν...όχι οι ίδιοι αλλά τα ομοιώματα τους.

t c 780 copy

πηγή: CNN Greece

Οι τουρίστες σχημάτιζαν ουρά για να φωτογραφηθούν με την χάρτινη Χίλαρι και τον χάρτινο Τραμπ στη γέφυρα του Μπρούκλιν.

Ένω κάποια πολυκαταστήματα προχώρησαν σε...προεδρικές προσφορές. Τι σημαίνει αυτό; έκαναν εκπτώσεις εως και 70% στα προϊόντα τους οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις προεδρικές εκλογές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ