ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλός επέζησε δύο εβδομάδες στη ζούγκλα πίνοντας νερό και τρώγοντας άγριες φτέρες

Αυστραλός επέζησε δύο εβδομάδες στη ζούγκλα πίνοντας νερό και τρώγοντας άγριες φτέρες

Ένας Αυστραλός πεζοπόρος που είχε χαθεί σε ένα απομακρυσμένο εθνικό πάρκο στη μαλαισιανή ζούγκλα για δυο εβδομάδες , βρέθηκε ζωντανός, αλλά πολύ αδυνατισμένος και με το σώμα του καλυμμένο από βδέλλες.

Ο λόγος για τον Andrew Gaskell ο οποίος στις 18 Οκτωβρίου αποφάσισε να κάνει σόλο πεζοπορία προσπαθώντας να κατακτήσει την κορυφή του όρους Mulu ύψους 2376 μέτρων.

Ο 25χρονος άνδρας ο οποίος εντοπίστηκε από διασώστες την περασμένη Τρίτη είπε πως επέζησε δύο εβδομάδες τρώγοντας άγριες φτέρες και πίνοντας νερό.

Ο νεαρός είχε φύγει για πεζοπορία και χάθηκε καθώς δεν ακολούθησε τους τοπικούς κανονισμούς του πάρκου που απαιτούν ο κάθε επισκέπτης να συνοδεύεται από οδηγό.

Μετά τον εντοπισμό του νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε ένα νοσοκομείο της χώρας. Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο είπε πως προς το τέλος ήταν αρκετά ανήσυχος πως δεν θα τα καταφέρει και ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε στους γονείς τους.

Μιλώντας για τη περιπέτειά του είπε πως χάθηκε σε κάποιο σταυροδρόμι και πως τα πόδια του είχαν τραυματιστεί και ήταν πολύ δύσκολο να περπατήσει. «Τα νύχια μου μολύνθηκαν και με δάγκωσαν πολλά πράγματα. Αν είχα ένα GPS ή καλύτερο εξοπλισμό πλοήγησης θα ήμουν μια χαρά», είπε.

Ο Gaskell ζήτησε συγγνώμη για την ανησυχία που προκάλεσε στην οικογένειά του και ευχαρίστησε τις αρχές της Μαλαισίας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ